Conduir amb calor: el que has i no has de fer

Per fi! L’estiu ja és oficialment aquí. Les tan anhelades vacances, els trajectes a la platja o de la piscina, els llargs viatges per carretera … en qualsevol situació en què es vegi involucrat el nostre vehicle, anem a passar calor. Durant aquests dies, l’aire condicionat es converteix pràcticament en el nostre millor amic.

No obstant això, i malgrat que el millor és mantenir-lo encès durant els trajectes que realitzem amb el nostre vehicle, hi ha conductors que segueixen una sèrie de pràctiques a l’hora de conduir que poden acabar en una multa, totes elles argumentades per la Llei.

1. Conduir descalç o en xancletes

Es considera que conduir descalç o amb xancletes pot interferir negativament en el control del vehicle, així que oblida’t d’anar a la platja o la piscina en xancletes i acostuma’t a portar un parell de sabatilles al maleter o en alguna borsa perquè puguis canviar-te sempre que vagis a conduir. Tingues en compte que la sanció per conduir descalç o amb xancletes és de 80 €.

2. Braços o cames fora

Donar suport al colze o treure el braç per la finestreta mentre es condueix també pot ser motiu de sanció. Però no només el conductor ho té prohibit: la resta de passatgers del vehicle també han de mantenir les extremitats dins del vehicle, així que res de treure la mà o donar suport els peus en el marc de la finestreta.

3. Conduir sense samarreta

Entres al cotxe i descobreixes que s’ha convertit en un forn, una cosa molt habitual aquests dies si has aparcat al sol. Conduir sense samarreta és una pèssima idea: a més de portar-te una multa de 80 €, el cinturó de seguretat pot provocar rascades a la pell nua o fins i tot ferides de major grandària en cas d’accident. Per evitar-ho, procura portar roba còmoda, fresca i folgada.

4. Hidrata’t bé, però quan toqui

La hidratació al volant és molt important, i més els mesos de calor. No obstant això, està prohibit beure, o menjar, mentre condueixes. Fer-ho podria disminuir la teva capacitat de resposta al volant i produir distraccions. Es recomana fer una petita parada, si pot ser en una àrea de descans, per beure, refrescar-se i / o menjar. Fent-ho evitaràs 100 € de multa.

5. No llencis les cigarretes

A l’estiu, la sequera i les altes temperatures augmenten les probabilitats d’incendi. Per això, està prohibit llençar les cigarretes per la finestra; pitjor encara si estan encesos. Aquesta infracció es multa fins amb 4 punts del carnet i 200 €.

I recorda: planifica els teus viatges amb antelació, evita menjar i beure amb abundància abans d’un viatge llarg i intenta sortir a primera hora del matí per fugir de la calor.