5 consells pel Manteniment de l’Aire Condicionat del Cotxe

Ara que el termòmetre comença a disparar-se, és pràcticament impensable moure’s en cotxe sense tenir l’aire condicionat en marxa. Conduir amb calor pot resultar perillós , per aquest motiu és important recordar-se del manteniment de l’aire condicionat del cotxe abans que comencin les temperatures més extremes.

El sistema de climatització, del què forma part l’aire condicionat, obté l’aire de l’exterior i el refreda per climatitzar el cotxe. Perquè aquest procés es pugui realitzar, el sistema ha d’estar en òptimes condicions. Segur que en alguna ocasió has tractat de posar l’aire condicionat a màxima potència i no hi ha hagut manera de refrescar l’ambient. Això pot ser degut a diversos motius que t’exposarem a continuació.

Realitza una Càrrega d’aire condicionat un cop a l’any.

mecànic Rodi càrrega de gas aire condicionat

Si quan encens l’aire condicionat del cotxe notes alga classe d’olor desagradable o que l’aire es refreda molt lentament, potser el que necessites és una recàrrega de gas de l’aire condicionat . Aquesta intervenció la realitzem habitualment als tallers Rodi Motor Services i és un del serveis més demandats pels nostres clients. Per realitzar aquesta recàrrega es requereix d’equipament especialitzat que només trobaràs a un taller professional. Vols saber més sobre aquest servei?

Encén l’aire condicionat de forma regular.  

No cal que esperis a tenir calor per activar l’aire condicionat. Activar durant uns pocs minuts mínim un cop a la setmana, fins i tot encara que no faci calor, evitarà que es ressequin els conductes . Amb això també es redueix la possibilitat de proliferació de fongs, pols, bacteris i males olors.

Realitza una revisió del filtre d’habitacle

Un dels aspectes que alguns conductors descuiden és el filtre d’habitacle. És important que aquest filtre es trobi net i sense obstruccions. El seu estat incideix directament sobre la comoditat tant del conductor com dels passatgers. L’acumulació de partícules com la pol·len, el pols i altres residus poden obstruir el sistema de ventilació i impedir la correcta sortida de l’aire. És important, per tant, prestar molta atenció al filtre d’habitacles sobretot si habitualment circules per camins de terra.

Tracta de donar un bon ús al teu aire condicionat.

mà sortida aire condicionat

Existeixen un parell de trucs per utilitzar correctament l’aire condicionat del teu cotxe i treure-li el màxim partit:

  • Quan et pugis al teu automòbil, no encenguis l’aire de seguida. Primer arrenca el cotxe amb les finestretes baixades i, un parell de minuts després encén l’aire condicionat. D’aquesta manera permetràs que l’interior del cotxe baixi la seva temperatura gràcies a l’aire exterior sense necessitat de forçar en excés el sistema de climatització.
  • No encenguis l’aire condicionat per sota dels 22 graus centígrads. De fet, el que faràs serà incrementar la despesa de combustible fins a un 20% sense necessitat. A una temperatura de 22 graus, podràs circular amb seguretat sense patir els efectes negatius produïts per la calor.

Tracta de mantenir l’ordre i la neteja sota el capó del cotxe.

Obre el capó del cotxe i assegura’t de mantenir neta l’àrea externa del radiador. També és bona idea comprovar que les mànegues no perden oli i que les corretges no s’han soltat. Aquest petit gest no treu molt temps i t’ajudarà a prevenir les avaries més comunes: aire que surt sense força, que no refreda prou, que produeix sorolls…

Realitza les revisions adequades seguint el consell d’un mecànics professionals.

Mai està de més portar el cotxe al teu taller Rodi Motor Services més proper per el mantenimient de l’Aire Condicionat o de qualsevol altre element que presenti algun comportament poc habitual. Pots demanar cita prèvia en qualsevol moment des de la nostra pàgina web.

Molts conductors pensen que l’aire condicionat és un sistema que no necessita revisió i no és fins que identifiquen algun problema que no van al taller. Evita aquesta classe de pràctiques i revisa el sistema de climatització amb regularitat per prevenció. D’aquesta manera t’estalviaràs patir les conseqüències d’un aire condicionat ineficient quan més el necessites.