La importància del Filtre d’Habitacle

Cada època de l’any té les seves característiques i afecta la nostra conducció d’una manera diferent. El fum de la ciutat i dels tubs d’escapament, el pol·len i les espores a la primavera. Per tal de combatre aquests agents exteriors i nocius que poden posar en perill no solament la teva salut, sinó també la teva seguretat, hi ha un component especialment dissenyat per a això: el filtre d’habitacle.

QUÈ SÓN ELS FILTRES D’HABITACLE?

El filtre d’habitacle, tot i que no és tan conegut com el filtre d’oli o el de combustible, és un component molt important del nostre vehicle, ja que té una incidència directa sobre el conductor i els passatgers del vehicle. És l’encarregat de filtrar les partícules de pols, pol·lució i altres gèrmens, a més d’evitar —com molt bé indica el seu nom— que aquestes partícules arribin a l’interior de l’habitacle.

Tot just un 25% de la població que pateix al·lèrgies inicia un tractament per a combatre-les de manera adequada. Entre les mesures que hem de prendre a l’hora de prevenir el malestar al volant hi ha la del manteniment correcte del filtre de l’habitacle.

QUINES CONSEQÜÈNCIES POT TENIR UNA AL·LÈRGIA AL VOLANT?

  • Estudis realitzats al respecte indiquen que un esternut durant la conducció a 90 km/hora implica la pèrdua del control del vehicle durant uns 30 metres. 
  • Les al·lèrgies que afecten els ulls acostumen a produir una pèrdua d’atenció en la conducció i, per descomptat, una minva en la visibilitat.
  • En casos extrems, algunes al·lèrgies poden provocar asma i la manca d’aire pot arribar a paralitzar completament el conductor.
  • La ingesta d’alcohol pot augmentar els efectes sedants dels medicaments que es prenen per a evitar una al·lèrgia.

RECOMANACIONS RODI MOTOR SERVICES

  • És important mantenir el filtre d’habitacle en perfectes condicions, sobretot si has de fer trajectes llargs.
  • La disminució sobtada del rendiment de l’aire condicionat o una sensació d’asfíxia o de sufocació poden ser indicis que has de canviar el filtre d’habitacle. 
  • Les persones al·lèrgiques han de viatjar amb les finestres pujades, evitant l’exposició a algunes partícules que floten en l’ambient. 
  • Les primeres hores del matí i del vespre són els moments més delicats per als al·lèrgics al pol·len, ja que són les hores de més concentració.