Pneumàtics a revisió: La DGT anuncia Inspeccions Intensives aquest 2024

Atenció conductors! La Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat l’accent en la seguretat viària i ha anunciat una sèrie d’inspeccions intensives aquest 2024, amb especial èmfasi en l’estat dels pneumàtics.

La realitat dels pneumàtics a Espanya

Els informes de les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV) evidencien que la qualitat dels pneumàtics que circulen a Espanya és preocupant. Els defectes lleus i greus s’acumulen, assenyalant la necessitat urgent de millorar el manteniment dels pneumàtics. Per aquest motiu, la DGT ha inclòs en el seu calendari de campanyes de control del trànsit un total de dotze inspeccions intensives, nou de les quals es centraran en vehicles específics, com ara els de transport escolar, de mercaderies o motocicletes.

La importància de la seguretat viària

La DGT subratlla la importància de circular amb pneumàtics en bon estat a les seves campanyes de control a carretera per aquest 2024. En aquest sentit, els agents de trànsit duran a terme inspeccions exhaustives en qualsevol moment del servei, donant especial atenció al compliment de les normes de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), així com a l’estat general dels vehicles, amb un enfocament en els pneumàtics i en el sistema de llums i senyalització.

Consells per mantenir els pneumàtics en òptimes condicions:

  • Revisió regular: Verifica l’estat dels teus pneumàtics de manera periòdica, posant atenció al possible desgast, talls o deformacions.
  • Pressió correcta: Mantén la pressió dels teus pneumàtics dins dels marges recomanats. Una pressió adequada millora el rendiment i la seguretat.
  • Permutació dels pneumàtics: Realitza rotacions periòdiques per assegurar un desgast uniforme i allargar la vida útil dels pneumàtics.
  • Profunditat del dibuix: Assegura’t que la profunditat del dibuix dels teus pneumàtics compleix amb els requisits legals i proporciona l’adherència necessària per a una conducció segura.
  • Recanvi oportú: Si els teus pneumàtics mostren signes de desgast excessiu o danys, no dubtis a canviar-los. La seguretat viària està a les teves mans.

La seguretat en la conducció comença amb uns pneumàtics en bon estat. A Rodi Motor Services, els nostres especialistes en pneumàtics revisaran l’estat i et donaran consells per evitar possibles infraccions de seguretat. Visita el nostre taller més proper i surt de dubtes!