Avaries més Freqüents a la Carretera – Guia Rodi

A la carretera cal evitar qualsevol risc que pugui posar en compromís la teva seguretat i la dels ocupants del vehicle. En el següent blog detallarem les avaries més freqüents a la carretera i com pots evitar-les. Segueix llegint per conèixer les 5 avaries més comunes a la carretera segons les dades de l’estat i què pots fer per prevenir aquests imprevistos!

Bateria

Segons la DGT, l’avaria més freqüent a la carretera és a causa de la bateria. Un mal estat de la bateria o la falta de revisió pot provocar que la bateria falli i ens deixi “tirats”. Per evitar aquest inconvenient i també possibles riscos de seguretat, des de Rodi Motor Services et recordem que la bateria té una vida útil d’entre 3 i 5 anys. Tot i que la bateria no requereix un manteniment complex, sí que és necessari revisar-la periòdicament cada màxim 10.000 quilòmetres. Durant la revisió cal comprovar l’estat de càrrega i el bon funcionament, així que compta amb els nostres especialistes als tallers Rodi per a una revisió detallada.

Pneumàtics

El segon element del cotxe que compromet més la seguretat durant la conducció és l’estat dels pneumàtics. Endarrerir la substitució, no revisar l’estat dels pneumàtics per si tenen irregularitats o circular amb una pressió inferior a l’especificada pel fabricant pot provocar una rebentada o un desgast prematur que impliqui una parada d’emergència.

A Rodi Motor Services som especialistes en el cuidat dels pneumàtics i volem garantir-te una conducció còmoda i segura. Recorda que el desgast mínim permès al dibuix del pneumàtic és d’1,6 mil·límetres i que cada vehicle té les seves especificacions pròpies. Per sortir de dubtes, et recomanem visitar qualsevol dels nostres tallers perquè els nostres especialistes revisin l’estat dels pneumàtics i, si és necessari, puguis trobar uns nous que s’ajustin a les teves necessitats.

Per a més seguretat, et recomanem el següent blog: El que has de saber sobre les punxades als pneumàtics.

Imatge d'un pneumàtic punxat

Motor

El motor és la tercera avaria més comuna durant la conducció i cal tenir en compte que qualsevol reparació pot ser realment costosa, així que a Rodi sempre recomanem fer revisions periòdiques per evitar costos innecessaris. Els punts més delicats del motor són la lubricació i la refrigeració, així com la substitució de filtres. Tenint en compte la delicadesa d’aquest mecanisme, estalviar amb les revisions pot sortir car. Demana hora a Rodi Motor Services per a una revisió del motor per part dels nostres mecànics i evita costos innecessaris!

Alternador

En quart lloc de les avaries més freqüents a la carretera, però no menys important, es troba l’alternador. Aquesta peça s’encarrega de produir electricitat i proveir tant al motor com als elements de conducció assistida. Si notes que el teu cotxe no funciona com de costum amb fallades al sistema elèctric com; engegada, neteja parabrises o enllumenat, has de revisar l’estat de l’alternador. Així com el motor, l’alternador també és un element que pot ser costós en cas de reparació i és per això que des de Rodi Motor Services recomanem una revisió detallada de forma periòdica.

Motor d’Arrancada

En cinquè lloc, de les avaries més freqüents a la carretera, es troba el motor d’arrancada. El motor d’arrancada és l’element encarregat de posar en marxa el motor principal i amb el temps pot arribar a fallar a causa de l’ús i la falta de revisió. Si notes que el cotxe no s’engega com toca, és senyal que necessites una comprovació de l’estat del motor d’arrancada. Tingues en compte que el motor d’arrancada treballa juntament amb la bateria, per la qual cosa un error pot ser desencadenant d’altres, en els diferents elements del cotxe.

Mecànic arreglant un vehicle

Altres avaries freqüents a la carretera que has de tenir en compte

A part de les avaries més freqüents que hem esmentat en aquest blog, recorda que el cotxe té moltes peces i la falta de revisió pot provocar fallades en qualsevol d’elles. Entre les avaries que hauries de tenir presents es troba el sistema de bomba d’injecció, l’embragatge, el sistema de refrigeració o l’enllumenat del vehicle.

Per mantenir la seguretat a la teva conducció és necessària una revisió periòdica que mantingui la salut del teu cotxe i també pugui evitar costos innecessaris per un desgast no controlat. Visita qualsevol dels nostres tallers Rodi i els nostres especialistes et donaran un diagnòstic sobre l’estat del teu vehicle.

Evita males experiències a la carretera amb Rodi Motor Services!