5 punts per allargar la vida del teu Cotxe

El correcte manteniment del nostre cotxe ens permet allargar la seva vida útil. Tenint en compte alguns dels elements més importants, com els pneumàtics o la bateria, podrem no només estalviar-nos una visita inesperada (i no desitjada), al taller, sinó que també aconseguirem, en la mesura possible, circular amb ell durant molt més temps. 

Per això, t’expliquem 5 tips per allargar la vida del teu vehicle:

1. Utilitza el combustible correcte

Segurament ho hauràs sentit alguna vegada, i nosaltres ho remarquem: és important omplir el dipòsit del nostre cotxe amb combustible de qualitat, però també ho és fer-ho amb el combustible adequat. És més comú del que es pensa omplir de gasolina el depòsit d’un cotxe dièsel. Si et passa, tranquil. N’hi haurà prou amb buidar el dipòsit. Això si, si t’has donat compte del teu error massa tard i has circulat amb gasolina, podria derivar en un problema amb el motor. 

2. La corretja de distribució

Canviar la corretja de distribució perquè s’ha fet malbé és una de les tasques més cares del taller. Per això, és molt important canviar aquest element en els períodes recomanats, que van dels 80.000 als 120.000 km o cada cinc anys.

3. L’oli

Controlar els nivells de l’oli del nostre vehicle ens assegurarà el correcte funcionament del nostre motor. És important que controlis si el nivell es troba massa baix; llavors, el motor no es lubricarà correctament; o, pel contrari, si existeix un excés, el que provocaria que es cremés més oli del normal.

4. La batería

Petites costums com apagar les llums a l’estacionar el vehicle o mantenir la bateria activa, encara que no circulem habitualment amb el nostre cotxe, t’ajudarà a mantenir l’estat de la bateria. També has de tenir en compte el període de canvi: es calcula que una bateria dura fins a quatre anys. Passa’t aquest temps, l’hauries de substituir per una de nova. 

5. I per suposat, els pneumàtics

No per ser els últims resulten els menys importants. L’estat dels pneumàtics és clay pel manteniment del vehicle. Recorda comprovar de manera habitual la pressió, així com el desgast, i canvia’ls quan sigui necessari.