8 Punts a tenir en compte a la Revisió del teu Cotxe

S’apropen dies de festa i ens preparem per gaudir-los en família, que moltes vegades és lluny, fet que ens planteja viatges de més o menys importància.

Per aquest motiu, és important tenir a punt i en les millors condicions el nostre vehicle. S’han d’efectuar revisions a diversos elements per seguretat i per a un bon funcionament. Així és com aconseguirem mantenir-lo en bona forma durant més anys i més quilòmetres.

Però, quins elements són els que s’han de revisar i canviar periòdicament?

Una revisió del vehicle és molt més que un simple canvi d’oli i de filtres.

Existeixen diversos punts vitals del cotxe que cal revisar i que en determinen el bon estat, entre els quals destaquen:

1. EL SISTEMA DE FRENS

El sistema de frens és un dels elements més importants del vehicle. A l’hora de comprovar-ne l’estat, has de tenir en compte que el nivell de líquid de frens sigui el correcte i revisar els discs i les pastilles de fre.

RODI MOTOR SERVICES t’aconsella que revisis les pastilles cada 10.000 quilòmetres.

2. EL SISTEMA DE DIRECCIÓ

El sistema de direcció és el responsable que el vehicle reaccioni davant de qualsevol maniobra. Un sistema de direcció en bon estat ha de tenir una pressió correcta de la bomba per evitar que es produeixin fuites. A més, és important tenir en compte el lubricant, ja que la falta de líquids perjudica el sistema de direcció.

3. EL TUB D’ESCAPAMENT

Si durant la conducció el tub d’escapament emet fum negre o fa sorolls estranys, pot ser per algun error. Has de tenir en compte que si el tub d’escapament no funciona correctament, poden augmentar les emissions de CO2. En una revisió, s’han de comprovar l’estat dels tubs i els suports, el silenciador i el catalitzador perquè tot funcioni correctament.

4. ELS EIXUGAPARABRISES

Els eixugaparabrises en mal estat poden reduir la visibilitat en un 40%. S’han de revisar quan mostrin sorolls estridents en ser usats o s’hi noti falta d’uniformitat a l’hora de funcionar. Pots aprendre més sobre els eixugaparabrises en el nostre article, aquí.

5. EL CIRCUIT DE REFRIGERACIÓ

El sistema de refrigeració és un dels grans oblidats a l’hora de realitzar un manteniment general del nostre vehicle. Tot i així, tenir-lo en bon estat és fonamental per evitar desgastos o sobreescalfaments del circuit que a la llarga poden obligar-nos a realitzar una visita extra al nostre taller.

6. ELS AMORTIDORS

En aquest cas, l’estat dels amortidors dependrà del terreny per on circulis normalment. De tota manera, a RODI MOTOR SERVICES et recomanem que revisis els amortidors cada 20.000 quilòmetres i que els canviïs cada 60.000.

7. L’ESTAT DELS PNEUMÀTICS

La revisió de l’estat dels pneumàtics ha de passar per 6 grans punts, tal com recomana Michelin

  • Pressió del pneumàtic
  • Profunditat de l’escultura
  • Suspensió
  • Equilibratge
  • Rotació
  • Vàlvules

I recorda: “Els pneumàtics són l’únic punt de contacte entre el teu vehicle i la carretera”

8. ALTRES SISTEMES

Amb la modernització dels vehicles, el sistema electrònic és un dels aspectes que més ha canviat els últims anys. Si tens un cotxe d’última generació, el millor és que el portis al teu taller; tot i així, també hi ha peces, com la bateria, que pots revisar tu mateix.

Tampoc hem d’oblidar altres detalls importants, com portar armilles reflectants o, ara que s’apropa el fred, dur al maleter un joc de cadenes.

Amb el teu cotxe, no te la juguis!