Aire Condicionat o Finestres baixades. Què consumeix més?

Moltes persones es pregunten: ¿què fa consumir més al cotxe? ¿viatjar amb l’aire condicionat encès o fer-ho amb les finestres baixades?

El teu aire condicionat no refreda com abans? Compra Online una recàrrega d’Aire Condicionat al millor preu.

Cada vegada hi ha més conductors conscienciats amb l’estalvi de combustible, el que també implica un menor grau de contaminació. Sense oblidar-nos d’aquest aspecte, també hem de tenir en compte el nostre confort a l’hora de circular amb el nostre vehicle, ja que fer-ho amb altes temperatures pot incidir directament sobre la nostra manera de conduir.

Baixar les finestres permet que l’aire circuli per l’habitacle del nostre vehicle i airejar-nos quan la temperatura interior és superior a la exterior. Tot i això, aquesta pràctica provoca una resistència aerodinàmica, depenent de la velocitat i del grau d’obertura de les finestres.

D’altra banda, l’aire condicionat refreda millor l’interior del nostre vehicle. Els sistemes actuals permeten regular de forma més eficient la temperatura, el que es tradueix en una millor gestió de l’energia del motor.

Llavors … Què consumeix més? ¿L’Aire Condicionat o les finestres baixades?

Diferents estudis han demostrat que és més eficient circular fins a una velocitat màxima de 70-80 km/h amb les finestres baixades que amb l’aire condicionat encès. Tot i això, a velocitats superiors als 80 km/h es recomana utilitzar l’aire condicionat i pujar les finestres, ja que la resistència aerodinàmica que es crea fa augmentar molt el consum.

Els vehicles moderns ja vénen amb sistemes de climatització intel·ligents que redueixen el consum fins i tot a baixes velocitats. Recorda que és molt important que, abans de l’arribada del calor més intens, el millor és que verificar l’estat de l’aire condicionat del cotxe. Pots fer el manteniment adequat demanant una càrrega del circuit de gas de l’aire condicionat a la web de Rodi Motor Services.