Consells pel Manteniment del Cotxe a la Primavera

Cada vegada que canviem d’estació, recomanem revisar els elements del nostre vehicle. Del fred i el gel de l’hivern passem a l’augment de les temperatures i a les pluges de primavera, i també, als desplaçaments i escapades amb qui gaudir del bon temps. Si volem aprofitar el temps i gaudir dels nostres viatges, hem d’assegurar-nos de tenir el cotxe a punt per a no preocupar-nos ni un moment per les possibles incidències.

Quins elements he de tenir en compte pel manteniment del meu cotxe a la primavera?

Els Pneumàtics

Haurem de revisar l’estat dels pneumàtics, sobretot si durant l’hivern hem viatjat a zones fredes o amb neu. Molts conductors segurament haureu optat per muntar pneumàtics d’hivern: si és així, aquest és el moment de guardar-los i de tornar a muntar els nostres pneumàtics d’estiu. O, si ets dels previnguts i portes uns pneumàtics 4 estacions, ja sabràs que no hi ha problema i que pots circular tranquil·lament amb aquests. Això sí, és important realitzar una revisió de les pressions i comprovar el desgast del dibuix i de la banda de rodadura.

Cotxe a la carretera conduint per un bosc a la primavera

Les Escombretes Eixugaparabrises

Ja es sap: a la primavera, les puges són traïdores. Per això, és de vital importància que ens assegurem que les escombretes eixugaparabrises estan en perfecte estat. No volem veure’ns sorpresos per una tempesta i descobrir llavors que les escombretes no netegen bé l’aigua, fan soroll o deixen el vidre brut. Revisa-les i assegura’t que la seva goma segueix mantenint les seves propietats. I ja que estem, també és important que revisis el nivell del líquid eixugaparabrises.

El Filtre d’Habitacle

També conegut com el filtre antipol·len, és el que s’encarrega de filtrar i purificar l’aire que entra dins del cotxe. El millor és canviar-lo abans de l’arribada de la primavera per evitar que les partícules de pol·len i altres que floten en l’aire arribin a l’interior del vehicle, sobretot si ets al·lèrgic. A més, també estaràs evitant la proliferació d’àcars i bacteris.

La Bateria

Com ja hem explicat, la bateria és un dels elements que més pateix a l’hivern. Les baixes temperatures poden haver afectat les seves propietats, així que ens exposem al fet que el nostre cotxe ens deixi tirats en qualsevol moment. Revisa-la, sobretot si té més de 4 anys.

Anàlisis d'una bateria de cotxe al taller Rodi Motor Services

L’Aire Condicionat

Amb l’augment de les temperatures, segurament molts també ens recordarem de l’aire condicionat. Si veus que no refreda bé o que dona algun tipus de problema, apropa’t al teu taller Rodi Motor Services per realitzar una càrrega de gas.

A més, tampoc pots oblidar altres elements importants, com la revisió del nivell de líquids, els fars, la carrosseria, i altres elements que hagin pogut patir amb el fred i el clima de l’hivern.

Rodi Motor Services; Especialistes en el Manteniment del teu Cotxe

Confia amb Rodi Motor Services per mantenir el teu cotxe en òptimes condicions aquesta primavera! Amb el nostre servei integral de manteniment, garantim que el teu vehicle estigui llest per gaudir de cada viatge sense preocupacions. A Rodi, ens encarreguem de cuidar el teu cotxe perquè tu només et preocupis de gaudir del camí. Vine i descobreix la diferència que marca la qualitat del nostre servei!