Els 5 problemes més comuns dels Frens de Cotxe

Un sistema de fre en mal estat augmenta la distància necessària per aturar un cotxe. Això es tradueix en un augment en les probabilitats de patir un accident. Els frens de cotxe són un element indispensable en la seguretat activa d’un vehicle.

Degut a la importància d’aquest component, et recomanem portar el teu cotxe sens falta al teu taller Rodi més proper en cas d’estar experimentant problemes amb els frens. Pots demanar cita prèvia en qualsevol moment des del següent enllaç. Ningú millor que un professional per tractar un component tan important del vehicle per a la teva pròpia seguretat i la d’aquells que t’acompanyen.

Avui volem explicar-te quins són els 5 problemes més comuns que afecten a un sistema de frens. D’aquesta manera, podràs detectar possibles anomalies a temps i impedir que l’avaria vagi a més.

Un tacte del pedal de fre més dur del normal.

Qualsevol conductor coneix bé quin és el tacte del pedal de fre del seu cotxe. Per aquest motiu, quan notis que al trepitjar-lo està més dur del normal pot deure’s a què les pastilles de fre son brutes o s’han cristal·litzat. També és possible que hi hagi alguna mena de problema als discos o amb el líquid de frens. En qualsevol d’aquest casos has d’anar a molt de compte.

Si, per contra, al trepitjar la sensació és que el pedal està esponjós, llavors és probable que tinguis un problema amb les falques o que hi hagi una pinça gripada .

Canvis en el recorregut del pedal de fre del cotxe.

De vegades el problema pot estar en el recorregut del pedal de fre. Si notes que el recorregut és més llarg del normal, això pot ser degut que el líquid de frens està en mal estat o que hi ha una fuita dins del mateix circuit.

Tot i això, també pot succeir el contrari. Si notes que el recorregut és més curt , això és un clar indici que el problema es troba en les peces que intervenen en l’extensió i retracció de les parts mòbils del sistema de fre.

frens de cotxe sense roda

Pèrdua de la capacitat de fre

Aquest és un problema habitual fàcil de detectar i també un dels més perillosos. Si notes que el teu cotxe està perdent capacitat de frenar a temps, que retalla la seva distància de frenada, pot ser degut a diversos motius.

D’una banda, pot ser degut a una pèrdua d’eficàcia en les pastilles de fre degut a un sobre escalfament. En ocasions arriba un punt en què les pastilles deixen de rendir com cal en calent causant un efecte que és conegut pels professionals com “fading”. En casos com aquest s’ha de deixar refredar els frens del cotxe durant una estona.

D’altra banda, aquesta pèrdua de capacitat de frenada també pot ser degut a unes pastilles gastades. En aquesta situació l’única solució és la substitució i per fer-ho el millor es demanar cita al teu taller Rodi més proper.

Els frens del cotxe fa soroll al frenar

El soroll als frens és un problema comú que pot arribar a resultar força molest. Tothom ha escoltat alguna vegada aquest característic soroll dels frens del cotxe, sobretot després d’una frenada forta. Aquest problema pot ser degut a diversos motius com són:

  • Pastilles brutes
  • Pastilles desgastades
  • Pastilles barates de molt mala qualitat
  • Discos de fre en mal estat i amb deformacions.

Vibracions estranyes al pedal de fre

Finalment, pots notar que el pedal de fre vibra de manera sospitosa. Això generalment està associat a uns rodaments dels pneumàtics gastats . Aquesta avaria també pot ser degut a un equilibrat dels pneumàtics realitzat malament, unes pastilles gastades que requereixen una substitució o uns discos de fre defectuosos.

Has detectat que els frens del teu cotxe pateixen algun dels problemes que t’expliquem en aquest article? Demana cita al teu taller Rodi més proper, guanya en seguretat i tranquil·litat.