Com afecta la calor als Pneumàtics del teu Cotxe?

LA CALOR AFECTA ELS PNEUMÀTICS? LA RESPOSTA ÉS… I TANT QUE SÍ!

La temperatura a la qual està l’asfalt pot arribar a ser fins a 10 ?C més alta que la temperatura ambient. Això provoca un augment de les rebentades i de les punxades, perquè els nostres pneumàtics pateixen més pels desplaçaments llargs propis d’aquesta època i pel fet d’haver de rodar per carreteres irregulars per les quals normalment no circulem.

Abans de viatjar, a RODI MOTOR SERVIES et recomanem que revisis un parell de punts per evitar sorpreses:

1. REVISA LA PRESSIÓ DELS PNEUMÀTICS

Circular amb un pneumàtic a baixa pressió durant aquesta època augmenta les probabilitats de patir una rebentada del pneumàtic per sobreescalfament, n’escurça la vida fins a un 15 %, redueix la resposta a la frenada i, fins i tot, incrementa el consum de combustible.

Per això és tan important revisar la pressió dels pneumàtics, sobretot si viatges carregat. Si és el teu cas, recorda que és aconsellable augmentar la pressió d’1 a 3 bars, sempre segons allò que indica el fabricant.

2. REPASSA L’ESTAT DELS PNEUMÀTICS

Si ja és important conèixer en quin estat es troben els pneumàtics normalment, encara ho és més a l’estiu. Revisa’n la profunditat del dibuix i assegura’t que no hi ha desgastos irregulars. Si encara vas amb uns pneumàtics d’hivern, ja trigues massa!

3. LA CLAU ESTÀ EN LA CONDUCCIÓ

L’asfalt és una autèntica prova de foc per als nostres pneumàtics, i mai millor dit! Les altes temperatures provoquen que estiguin molt més calents i que, com a resultat, la goma pateixi i es desgasti més. La suavitat amb què condueixis, o no, pot ser un factor decisiu a l’hora de mantenir els pneumàtics en millor o pitjor estat.

4. LA RODA DE RECANVI

De vegades, per manca de necessitat, ens oblidem de la roda de recanvi. Però, certament, aquesta peça és gairebé tan important com els pneumàtics que estan muntats, perquè ens pot salvar en cas que punxem o rebentem una de les rodes. És important que no t’oblidis de fer el manteniment de la roda de recanvi perquè estigui a punt quan l’hagis d’usar.

Atenció! Els pneumàtics no són els únics que necessiten una repassada. Recorda tots els aspectes que has de revisar a l’hora de posar a punt el vehicle abans de marxar de vacances .