Com afecta la calor als Pneumàtics del teu Cotxe?

Afecta la calor als pneumàtics? La resposta és sí.

La temperatura a la qual es troba l’asfalt pot arribar a ser fins 10Cº més alta que la temperatura ambient. Això provoca un augment de rebentades i de punxades, ja que els nostres pneumàtics pateixen més pels llargs desplaçaments propis d’aquesta època i per rodar per carreteres irregulars per les quals normalment no circulem.

No estàs segur sobre l’estat actual dels pneumàtics del teu cotxe? Necessites el consell d’un professional? Demana cita prèvia al teu taller Rodi Motor Servicies més proper i ens encarregarem de solucionar-ho.

Abans de viatjar, a Rodi Motor Services et recomanem revisar un parell de punts per evitar sorpreses:

1. Revisa la pressió dels teus pneumàtics

Circular en dies de molta calor amb un pneumàtic a baixa pressió augmenta les probabilitats de patir una rebentada per sobreescalfament. A més pot provocar un increment del consum de combustible, escurça la seva vida útil fins a un 15% i reduir la resposta al frenar.

Per això és tan important revisar la pressió dels teus pneumàtics, sobretot si viatges amb càrrega. Si és el cas, recorda que és aconsellable augmentar la pressió d’1 a 3 bars, en funció de cada fabricant.

2. Repassa l’estat dels pneumàtics abans de marxar

Si ja és important conèixer en quin estat es troben els teus pneumàtics normalment, encara ho és més quan fa calor. Revisa la profunditat del dibuix i assegura’t que no hi ha desgastos irregulars. Si encara muntes pneumàtics d’hivern, substitueix-los com més aviat millor pel seu equivalent en pneumàtics d’estiu.

platja carretera cotxe rodes

3. En l’estil de conducció està la clau

L’asfalt és una autèntica prova de foc per als nostres pneumàtics. Les altes temperatures provoquen que la carretera estigui molt més calenta i com a resultat la goma pateix i es desgasta més. La suavitat al conduir serà un factor decisiu a l’hora de mantenir els teus pneumàtics en millor o pitjor estat.

4. No t’oblidis de la roda de recanvi

De vegades, per falta de necessitat, no pensem en la roda de recanvi. Però la veritat és que aquesta peça és gairebé tan important com la resta de pneumàtics que portes al cotxe. En cas de punxada o rebentada, la roda de recanvi pot salvar una situació complicada. És important que no oblidis realitzar un manteniment adequat perquè la roda de recanvi estigui a punt quan li toqui fer la seva feina.

Atenció! Els pneumàtics no són els únics que necessiten un repàs. Recorda quins aspectes has de revisar a l’hora de posar a punt el teu vehicle abans de sortir de vacances al teu taller Rodi Motor Sevices.