Quina pressió han de portar els meus Pneumàtics?

A Rodi no ens cansarem mai de repetir-ho, els pneumàtics són l’únic punt de contacte amb la carretera. Portar-los en bon estat pot semblar suficient, però no és l’únic. Mai oblidis comprovar de tant en tant la pressió dels teus pneumàtics si vols treure’n el màxim partit i assegurar-te que t’ofereixen la millor seguretat a la carretera. 

Uns pneumàtics amb una pressió inadequada perden abans les seves propietats, el que t’obligaria a realitzar un canvi de rodes abans d’hora. Tot i això, no es tracta només d’una qüestió econòmica en aquest cas, es tracta també de seguretat. Si ets dels que s’oblida comprovar les pressions, et recomanem provar l’inflat amb nitrogen .

Les teves rodes compten ja amb signes evidents de desgast? Recorda que a rodi.cat pots fer una compra online de pneumàtics al millor preu en qualsevol moment. Descobreix totes les nostres ofertes! 

Tipus de pressions inadequades i les seves conseqüències

  • Pressió alta : les rodes amb una pressió massa alta perden adherència amb la carretera. Aquest punt va estretament lligat amb el confort dins de l’habitacle, ja que disminueix la capacitat d’absorció de les irregularitats de l’asfalt per part de la roda augmentant la sonoritat. A més, la banda de rodament es desgasta més ràpidament incrementant el consum de combustible.
  • Pressió baixa: un vehicle amb unes rodes a baixa pressió augmenta les possibilitats de patir una rebentada. També augmenta la distància de frenat a superfícies mullades tornant-se menys manejable.

La pressió adequada pels teus pneumàtics

Com que no tots els pneumàtics són iguals, existeixen diversos factors que determinen quina és la pressió adequada per a cada tipus de roda. El pneumàtic que muntes, el tipus de vehicle, el seu pes… tots aquests punts es deuen tenir en compte. L’indicador més fiable sempre és el que recomana el fabricant del cotxe. L’habitual és trobar la pressió a la que has de portar els pneumàtics al llibre d’instruccions o a l’etiqueta que hi ha a la porta del conductor .

Revisa la pressió dels teus pneumàtics

L’equipament de molts cotxes moderns sol avisar que cal revisar la pressió dels pneumàtics en cas que es trobi més baixa del que és aconsellable. Si el teu cotxe no compta amb aquesta classe de sensor, et recomanem revisar la pressió periòdicament. 

A el teu taller Rodi Motor Services, el nostre equip tècnic especialitzat revisarà l’estat dels teus pneumàtics i t’assessorarà sobre com realitzar el millor manteniment. També comptes amb les màquines que mesuren la pressió dels pneumàtics a les gasolineres, però no són molt fiables. El motiu d’això és que no solen rebre el manteniment adequat estant sotmeses a un mal ús. Sempre et resultarà una millor opció anar a un professional.

Els pneumàtics del teu cotxe presenten alguna anomalia? Notes que es desinflen amb facilitat? Pot ser que hagis patit una punxada o hi hagi algun tipus de fuga a la vàlvula del pneumàtic. També pot ser que sigui el moment d’una substitució. Demana cita prèvia i t’ajudarem a trobar la millor solució a el millor preu!