5 Veritats i Mentides sobre l’Oli de Motor

Tal com vam veure en i , la funció de l’oli és lubricar i protegir el motor del teu cotxe. A més, també sabem que els fabricants ens recomanen que el tipus d’oli que fem servir tingui uns valors específics, que estan estretament relacionats amb allò que necessita el teu vehicle.

Però, què en saps, de l’ús correcte de l’oli de motor? Posaràs en risc la vida del teu cotxe tan sols perquè no saps quins són els punts bàsics sobre l’oli que ens n’asseguren el bon funcionament? Si encara no ho tens clar, pren nota:

1. AGAFO POC EL COTXE, AIXÍ QUE NO CAL CANVIAR-NE L’OLI.

FALS. És cert que la vida útil de l’oli va lligada al quilometratge del vehicle, però, què passa si tens el cotxe abandonat al garatge perquè l’agafes més aviat poc? És molt senzill: com que el motor no funciona o funciona poc, el vehicle no arriba a la temperatura òptima de funcionament. Resultat? Es poden generar fang al motor. Per tant, el rendiment de l’oli també va unit a la condició mecànica i a la conducció.

2. MILLOR QUE EN SOBRI!

FALS. Mai no hi hem de posar més oli ni menys del que toca. Com venim dient des de sempre, cal seguir les recomanacions i mantenir el volum d’oli recomanat. Has de saber que posar més o menys oli del que es recomana pot escurçar la vida útil del motor o inclús fer-lo malbé del tot. 

3. ES POT CANVIAR DE MARCA D’OLI.

VERITABLE. Sempre que tan sols sigui realment un canvi de marca. De fet, hauràs sentit alguna vegada que aquesta pràctica no està recomanada; tanmateix, has de saber que es tracta més aviat d’una estratègia de màrqueting per part dels fabricants d’oli, que busquen fidelitzar els consumidors, que no pas d’una qüestió tècnica. Per tant, pots canviar de marca d’oli, però tenint en compte que el tipus d’oli nou ha de tenir les mateixes especificacions que la marca que has fet servir tota la vida. 

4. NO TINC PERQUÈ CANVIAR EL FILTRE CADA COP QUE CANVIO L’OLI.

SÍ i NO. Has de tenir en compte que la funció del filtre és retenir les impureses acumulades en l’oli. És precisament per això que es recomana canviar-lo cada vegada que canviem l’oli. 

5. L’OLI AFECTA EL CONSUM DE COMBUSTIBLE.

VERITABLE. El manteniment correcte del nostre vehicle és fonamental a l’hora de controlar-ne el consum. Hem de tenir en compte que el tipus de gasolina que hi posem també afecta, ja que com de més qualitat sigui, més net estarà l’oli, i, per tant, el motor durarà més temps.