Com afecta la calor a la Bateria del teu Cotxe

La bateria és un dels elements del cotxe més delicats i que més pateix amb la calor intensa. Les condicions climàtiques extremes són el pitjor enemic d’aquest component i la seva principal causa de deteriorament prematur, juntament amb les descàrregues elèctriques intensives .

Una temperatura elevada provoca que l’àcid intern s’evapori i la bateria acabi seca. Aquest fenomen fa malbé la seva estructura interna reduint la seva vida útil. Una temperatura superior als 25 ºC accelera lentament l’envelliment de la bateria d’un cotxe. Per aquest motiu, és molt important realitzar un manteniment preventiu i tenir present tots els condicionants que deterioren la bateria d’un cotxe .

bateria cotxe connexió

Com protegeixo la bateria de la calor?

No es possible prendre gaire mesures davant la calor a un cotxe. Tot i això, hi ha una sèrie de bones pràctiques que et permetran millorar el rendiment de la bateria i reduir els efectes de la temperatura els dies més calorosos.

  • Revisa de forma periòdica la bateria i el sistema elèctric del teu vehicle. Assegura’t que funcionen de forma correcta i intenta no fer descàrregues intensives activant diversos sistemes elèctrics del cotxe alhora amb el motor parat (aire condicionat, GPS, ràdio, llums internes, llums externes, sortida de corrent de l’encenedor…).
  • Revisa els nivells d’àcid de la bateria per assegurar-te que cap de les cel·les està buida o amb poc líquid. No tots els models de bateria permeten aquesta comprovació, però si el teu model és de les que sí, comprova el seu nivell i acosta’t al teu taller Rodi més proper en cas d’estar baix.
  • La forma en què condueixes i tractes el teu cotxe també influeix en la vida de la bateria. És important que no et deixis els llums encesos quan el cotxe queda aparcat, sobretot durant els dies calorosos de l’any en què, amb el sol, és molt fàcil no adonar-se que els llums estan activats.

Si detectes problemes a la bateria, et recomanem apropar-te sens falta al teu taller Rodi més proper. Pràctica sempre un adequat manteniment preventiu i no deixis que una avaria xafi els teus plans. T’ajudem?