Com posar les Cadenes de Neu a les rodes del teu Cotxe

Comença a nevar i cada vegada és més complicat circular bé. Notes que el cotxe llisca sobtadament i que per un instant has perdut una mica el control. Si portes pneumàtics d’estiu, aquesta situació no és d’estranyar. Sort que comptes amb un joc de cadenes al maleter.

El primer que has de fer és estacionar el teu vehicle a un costat de la carretera on no dificulti la circulació als altres cotxes. Col·loca’t l’armilla reflectant i senyalitza amb el triangle d’emergència que el teu cotxe està estacionat uns metres més endavant.

Un cop fet tot això, ha arribat el moment de col·locar les cadenes . T’aconsellem tenir paciència, sobretot, si no ho has fet mai abans. La primera vegada pot semblar-te una mica tediós i el millor és trobar el temps necessari per a col·locar les cadenes correctament.

Les cadenes es fixen sempre a les rodes motrius. Això és:

  • Si tens un cotxe de tracció, es col·loquen a les rodes davanteres.
  • Si el teu cotxe és de propulsió, es col·loquen en les rodes del darrere.
  • I si tens un 4×4 amb tracció integral, el més aconsellable és en els quatre pneumàtics.

Vols guanyar en seguretat a l’hivern quan les temperatures baixen per sota dels 7ºC? No hi ha res millor que els pneumàtics d’hivern quan arriba aquesta època de l’any. Consulta preu de les rodes ideals per a tu en el nostre cercador de pneumàtics.

 
 

Quins són els passos a seguir per posar les cadenes de neu al cotxe.

Els passos no són complicats si segueixes les indicacions en el següent ordre:

  1. Estira bé les cadenes sobre el terra per comprovar que no s’ha format cap “nus”.

  2. Col·loca les cadenes sobre el pneumàtic. Hauràs de tirar el cable d’acer per darrere de la roda i enganxar-lo amb l’ancoratge.

  3. Segueix tirant del cable, aquest cop sobre la banda de rodament, i desplaça el cotxe uns centímetres per acabar de envoltar la resta de la roda.

  4. Enllaça els ganxos amb els tensors.

  5. Torna a desplaçar el cotxe uns metres més per assegurar-te que les cadenes queden ben subjectes.

cadenes neu cotxe gel montar pneumàtics hinvern

Quins tipus de cadenes existeixen per circular sobre asfalt gelat?

A part de les cadenes metàl·liques que segur has vist més d’una vegada, hi ha més tipus de cadenes per circular per carreteres amb presència de neu o gel. Cadascuna té les seves avantatges i els seus inconvenients. Aquests tipus de cadena són:

  • Cadenes tèxtils. Aquest tipus de cadenes en realitat són més aviat una funda que envolta el pneumàtic. Resulten molt més fàcils de col·locar que les cadenes metàl·liques habituals i ocupen molt menys espai. S’han de rentar després de cada ús, i la seva gran desavantatge és que es degraden amb molta facilitat.

  • Cadenes mixtes. Són les cadenes més cares que hi ha al mercat. Es caracteritzen per combinar la facilitat de muntatge de les cadenes de tela amb l’eficàcia de les cadenes metàl·liques . No disposen de tensors, el que ajuda en la seva instal·lació.

instal·lació cadenes tèxtils cotxe

Recomanacions de Rodi per a l’ús de cadenes de neu

Primer consell, abans de comprar les cadenes apunta la mesura dels pneumàtics del teu cotxe i assegura’t comprar cadenes de la talla correcta. Les cadenes no són universals , disposen de talles i cadascuna està dissenyada per a un tipus de vehicle diferent. Tingues en compte que les cadenes poden danyar el pneumàtic si no s’ajusten de forma correcta.

També t’aconsellem considerar la quantitat de neu que hi ha acumulada a la carretera. Si la neu o el gel deixa d’estar present, retira les cadenes sempre que no siguin necessàries. Si circules directament sobre l’asfalt amb les cadenes pots provocar que es clavin a la goma del pneumàtic, el deformin o, fins i tot, s’esquerdi.

D’altra banda, tingues en compte que hi ha alternatives a les cadenes. Des de Rodi et recomanem l’ús de pneumàtics d’hivern si a la zona per on circules la temperatura tendeix a ser inferior a 7ºC. No hauràs d’esperar que nevi per fer-los servir, milloraràs l’adherència del teu cotxe a l’asfalt i podràs oblidar-te de les cadenes en pràcticament en totes les circumstància.

Tens dubtes sobre quines cadenes necessita el teu automòbil. Els tècnics especialistes de Rodi poden ajudar-te. Troba el teu taller més proper i acosta’t amb el teu cotxe. T’assessorarem sobre els millors models de cadenes per al teu vehícle.