5 Avantatges de muntar Pneumàtics d’Hivern a la teva Cotxe

Quan les temperatures baixen i comencen les condicions adverses com la neu o la pluja és quan més recomanable resulta muntar pneumàtics d’hivern . En aquest post anem a parlar-te de les principals avantatges d’aquest tipus de pneumàtics i les seves característiques .

El pneumàtic d’hivern és especialment eficient quan les temperatures són inferiors als 7Cº.  Són especialment recomanables per a aquells conductors que es desplacen per zones en què és fàcil trobar presència de neu o gel.  A més, augmenten la teva seguretat a la carretera i suposen un estalvi econòmic a llarg plaç donat la seva major eficiència durant l’època de fred.  

Perquè es recomanen tant els pneumàtics d’hivern quan arriba el fred?

1 – Millora la seguretat del cotxe

Circular amb pneumàtics d’hivern és molt més segur. Sobretot si vius a zones en les que pots trobar neu o si ets un apassionat dels esport d’hivern com l’sky o l’snowboard. Encara que no nevi al lloc on vius, el fred pot passa factura als pneumàtics d’estiu ja que el compost de la seva goma no està preparat per suportar les baixes temperatures. En cas de necessitar realitzar una frenada forta a baixes temperatures el pneumàtic d’hivern permet mantenir un major control del vehicle en tot moment.

2 – Permet circular sense cadenes en presència de neu

Una de les grans avantatges d’equipar el teu cotxe amb pneumàtics d’hivern és que no estaràs obligat a muntar cadenes. Amb els hiverns suaus de la península ibèrica no et serà ni tan sols necessari muntar cadenes. Això té un gran avantatge i és que no hauràs de parar a meitat de camí per muntar les cadenes davant d’una gran nevada.

3 – Disminueixen la distància de frenada

Amb una temperatura baixa a l’asfalt, els pneumàtics d’hivern incrementen la seva adherència. També atorguen una major tracció evitant que les rodes puguin relliscar. Tot això es tradueix en una distància de fre menor.

4 – Evacuen millor l’aigua

El pneumàtic d’hivern disposa d’un dibuix més profund que ajuda a evacuar millor l’aigua i el fang. Aquest és el principal motiu que molts pneumàtics d’hivern incloguin les sigles M+S al seu flanc exterior. Gràcies a aquestes propietats el risc d’aquaplaning es redueix notablement .

5 – Estalvien temps i diners a llarg termini

Fer servir pneumàtics hivern t’ajuda a estalviar diners a llarg termini. Les propietats i el compost del pneumàtic és diferents si es d’hivern o estiu. Per tant, si equipes a l’hivern i l’estiu pneumàtics diferents, tots dos et duraran molt més temps que si sempre fas servir els mateixos.

Sabies que signifiquen les sigles M+S dels Pneumàtics d’Hivern?

Els pneumàtics d’hivern s’identifiquen amb el marcatge M+S (Mud & Snow) i el pictograma d’una muntanya de tres pics que inclou al seu interior un floc de neu. Els pneumàtics amb aquesta propietat es pot diferenciar visualment gràcies al seu dibuix molt més profund i amb major nombre de laminetes. Estan fets d’un compost de goma especial que conserva les seves propietats davant el fred. 

símbol M+S pnuemàtics hivern

¿Requereixen un manteniment especial els pneumàtics d’hivern?

Els pneumàtics d’hivern no necessiten cap manteniment especial. El que sí que resulta important és realitzar les tasques d’habituals de manteniment com a qualsevol altre pneumàtic. Aquestes són:

  • Revisar la pressió dels pneumàtics . Perquè puguis fer-ho correctament, consulta el manual tècnic del fabricant del teu cotxe. Sobretot realitza les comprovacions abans de posar-te a circular quan els pneumàtics del teu cotxe estan més freds. 
  • El dibuix del pneumàtic ha de tenir una profunditat superior a 1,6 mil·límetres. Si el dibuix està molt desgastat, l’adherència disminuirà, especialment en presència de pluja, gel o neu.

Ja saps que a Rodi disposem de servei d’emmagatzematge de pneumàtics en molts dels nostres tallers? Si vols saber quins d’ells disposen d’aquest servei pots descobrir-ho al nostre localitzador de tallers o trucant al 900.922.922 .