Consells per eliminar el gel del vidre parabrises del teu cotxe

Amb la baixada de temperatures molts propietaris de cotxes estacionats al carrer es troben amb el mateix problema. Quan volen fer servir el seu automòbil al matí, després d’haver passat la nit a la intempèrie, es troben el vidre parabrisa completament congelat. A ningú li agrada trobar-se amb aquest molest imprevist. Sobretot, quan es va amb pressa. Perquè sí, netejar el vidre quan s’ha congelat és una molèstia i requereix el seu temps.

Primer de tot, no intentis encendre el cotxe i marxar com si res amb el vidre congelat. Circular així et resultarà pràcticament impossible. Posaràs en perill la teva seguretat i la d’altres conductors. Això, si aconsegueixes sortir de l’aparcament…

Per estalviar-te temps i possibles problemes, hem preparat els següents consells que t’ajudaran a descongelar el parabrises del teu cotxe i sortir a la carretera amb total seguretat.

Encén el cotxe i activa la calefacció

És el primer pas per a què el gel comenci a desprendre’s. Encén el teu cotxe i posa la calefacció a treballar. Tot seguit, activa la vidre tèrmic per a què el gel comenci a desprendre’s del vidre amb facilitat. Dirigeix l’aire calent dels conductes calefactors cap al parabrisa i tingues una mica de paciència. La temperatura del vidre pujarà progressivament.

Aquest potser no és el millor consell ja que no resulta especialment ecològic però segur que et funciona. No obstant això, et recomanem no fer servir aquest recurs si et trobes en un espai tancat ja que pots córrer el risc d’intoxicació per monòxid de carboni.

Necessites que fem un repàs? Demana cita prèvia o acosta’t al teu taller Rodi més proper i t’ajudarem amb el teu cotxe. També podem valorar el seu estat actual i assegurar-nos que tot funciona correctament.

Alguns remeis casolans contra el gel al vidre parabrisa

Si no tens una rasqueta a mà, pots utilitzar una cosa que segur que portes a sobre: ¡una targeta! Per si de cas, no facis servir el DNI ni la targeta de crèdit. Podrien arribar a trencar-se, sobretot, si les fas servir habitualment o estan una mica desgastades. El millor és fer servir alguna targeta d’aquestes que sempre es porten a sobre però que no són especialment rellevants. La típica targeta de descompte, la dels punts a la benzinera, el carnet de la biblioteca que gairebé no fas servir… Si tens qualsevol d’aquestes targetes ha arribat el moment de treure’n profit.

Un remei casolà útil consisteix a tenir al cotxe un líquid preparat per utilitzar en aquestes ocasions que pots preparar fàcilment amb productes de casa. Es tracta d’una barreja d’aigua amb vinagre blanc o aigua amb alcohol.

Un altre remei útil si el teu cotxe està estacionat davant de casa pot ser escalfar al microones una bossa d’arròs durant 30 segons i, quan estigui calent, aplicar-la sobre el parabrisa. Això escalfarà el vidre i fondrà el gel.

No aboquis sobre el vidre parabrisa aigua bullint

Sobretot, en cap circumstància, se’t passi pel cap descongelar el vidre del cotxe tirant aigua bullint a sobre. Encara que pugui semblar una bona opció, no ho és. El canvi brusc de temperatures pot provocar que el vidre s’esquerdi i, fins i tot, podria arribar a rebentar-lo.

parabrisa congelat

Anticipa’t a les situacions imprevistes

Ja se sol dir, millor ser previsor que curar la malaltia. Si el teu cotxe roman estacionat al carrer durant una nit o diversos dies amb temperatures baixes, anticipa’t prenent precaucions. Hi ha trucs per a tots els gustos:

  • Frega el parabrisa amb mitja ceba o patata . Això crearà una pel·lícula protectora que evita que el gel s’assenti al vidre durant la nit.
  • Cobreix-lo amb algun objecte: una manta, un tros de cartró, un protector especial per vidres… Evita fer servir paper de diari, es podria congelar i facilment quedar enganxat al parabrisa.
  • Preocupa’t dels miralls retrovisors. Si la gelada és molt intensa podrien veure’s afectats i quedar el mirall congelat. Mira de cobrir els retrovisors amb bosses de plàstic i un parell de gomes elàstiques.
  • Obre les escombretes eixugaparabrises abans de marxar. No voldràs trobar-te el vidre congelat amb les escombretes enganxades. Aixecant les escombretes aconseguiràs que la goma no es faci malbé, impediràs que causi sorolls desagradables i allargaràs la seva vida útil.

Finalment et donem un últim consell a recordar. La paciència és clau quan et trobes amb una situació indesitjable. Abans de res, no desesperis i procura ser previssor. T’estalviaràs molts mals de cap.

Necessites que fem un repàs a teu cotxe? Demana cita prèvia o acosta’t al teu taller Rodi més proper.