El que has de saber per conduir el teu cotxe en dies de calor

Conduir durant els dies de més calor de l’any comporta certs riscos que molts conductors desconeixen. És cert, que les condicions a la carretera i l’asfalt són millors a l’estiu que a l’hivern. Això ajuda a que hi hagi una percepció que conduir a l’estiu és més segur i que la carretera pràcticament no comporta riscos.  

Tot i això, atès que moltes persones realitzen les seves vacances i que les condicions climàtiques conviden més a conduir, el comptador d’accidents tendeix a ser molt superior durant els mesos de juny, juliol i agost pel fet haver-hi més vehicles a la carretera circulant.

Quines conseqüències generen les altes temperatures?

En resum, es pot dir que et cansaràs abans de conduir. Els símptomes de cansament apareixen amb anterioritat al conductor a causa de la temperatura més elevada. El temps de resposta de davant de situacions inesperades s’incrementa a mesura que s’allarga el temps de conducció.

Per evitar aquesta situació es convenient disposar d’un aire condicionat en perfecte estat que mantingui l’habitacle en condicions climàtiques òptimes que millorin la concentració al volant del conductor. Per a això, és imprescindible haver realitzat una recàrrega de gas de l’aire condicionat i així evitar contratemps a causa d’això.

mà activa aire condicionat cotxe

Què has de fer com a conductor per evitar el cansament?

La millor manera per reduir el cansament és ingerir menjars lleugers i utilitzar el sistema de climatització per evitar la sensació de sufocació.   

Fer parades sovint és també una de les millors indicacions. Això és cada 150 km o cada 2 hores de viatge. Quan baixis de l’automòbil procura estirar les cames i relaxar-te durant uns minuts.

Com no pot ser d’un altre manera, res de consumir begudes alcohòliques com cervesa o vi , ja que reduiran encara més la teva capacitat de concentració. La millor opció és prendre aigua o ingerir un refresc que t’ajudi a mantenir la màxima atenció al volant.

Quins són els errors més freqüents al conduir amb calor?

Et recomanem no establir una temperatura massa freda a l’aire condicionat del teu cotxe. La millor opció és que la temperatura sigui equilibrada i es situï entre els 22 i els 24 graus centígrads.

És preferible que facis servir més el sistema de climatització que les finestres del cotxe. Si viatges amb les finestres baixades incrementaràs el consum de combustible, més que si ho fas amb l’aire condicionat. Sobretot, a altes velocitats.

Assegura’t de mantenir-te hidratat en tot moment. Portar una ampolla d’aigua sempre va bé. Tingues en compte que la manca de líquids provoca una reducció important en l’atenció al volant, mal de cap i, fins i tot, cansament muscular.

Si el viatge ho permet, en èpoques de temperatura elevada, pot ser recomanable fer una part o la totalitat de el viatge en horari nocturn. D’aquesta manera, es realitza quan la temperatura és més moderada i les condicions de la carretera més favorables a l’haver-hi menys trànsit.  

Consells de tallers Rodi Motor Services per conduir en dies de calor.

Pel que fa al teu vehicle, abans de marxar de viatge a l’estiu hi ha dues coses que et recomanem realitzar sense falta. La primera és assegurar-te que les revisions periòdiques del cotxe estan realitzades i la ITV en vigor. El segon punt és el sistema de climatització al què generalment li convé una recàrrega de gas de l’aire condicionat.

Es tracta d’una operació que has de fer sens dubte en un taller especialitzat com posa a la teva disposició Rodi Motor Services. Demana cita al teu taller més proper i ens ocuparem de realitzar la millor posada a punt al teu vehicle!