El que has de saber per conduir el teu cotxe en dies de calor.

Quines conseqüències generen les altes temperatures?

Els símptomes de cansament apareixen abans en el conductor; consegüentment, el temps de resposta del conductor davant situacions inesperades s’incrementa.

Què ha de fer el conductor per evitar el cansament?

Ingerir àpats lleugers i fer servir el sistema de climatització o l’aire condicionat del vehicle. Aturar-se sovint, cada 150 km o cada 1 h 30 m, i fer uns estiraments.

Tampoc ha de consumir begudes alcohòliques; molt millor beure un refresc que ajudi a mantenir la màxima atenció.

Quines errades no hem de cometre?

No és recomanable establir una temperatura massa freda a l’habitacle del vehicle. De fet, ha de ser equilibrada, entre els 21 i els 24 graus. Viatjar amb l’aire condicionat accionat i amb les finestres del vehicle obertes incrementa el consum de combustible. Tanmateix, el més important de tot és mantenir-se hidratat, perquè la manca de líquids provoca, entre altres coses, una reducció de l’atenció, mal de cap i cansament muscular. Si el viatge ho permet, en èpoques en què les temperatures siguin altes, es recomana fer una part del viatge o tot sencer en horari nocturn.

Consells RODI MOTOR SERVICES

Per tal d’obtenir el màxim rendiment del sistema d’aire condicionat del nostre vehicle s’aconsella revisar l’estat de la càrrega del refrigerant. Es tracta d’una operació que l’ha de dur a terme un especialista. Als tallers mecánics RODI MOTOR SERVICES t’oferim el servei de manteniment i de recàrrega.