5 consells si has d’aparcar el teu cotxe al Sol

Quan el sol intens de l’estiu crema amb força, en moltes ocasions resulta impossible aparcar a un lloc a l’ombra. No importa la quantitat de voltes que donis, si ja de per si aparcar és complicat, aconseguir un lloc ombrejat pot considerar-se un privilegi.

Tot i això, aparcar a el sol no vol dir que no es puguin minimitzar els efectes i impedir que l’interior del cotxe es converteixi en un forn. La solució no ha de ser sempre encendre al màxim l’aire condicionat . De vegades és millor adaptar-se a les condicions climàtiques. A Rodi coneixem alguns senzills trucs que t’ajudaran a minimitzar les conseqüències d’aparcar el teu cotxe a ple sol.

1. Fes servir para-sols als vidres del teu cotxe

Utilitza para-sols per protegir el parabrisa davanter i posterior del teu cotxe . Són molts els conductors que es limiten només a col·locar el protector de sol davanter i s’obliden totalment de col·locar un de posterior. Per aquí també entren els raigs de sol. Amb aquest simple gest, ja hauràs aconseguit que l’interior et teu cotxe vehicle enormement el seu potencial per acumular calor.

D’altra banda, et recomanem utilitzar també un protector de volant . Això evitarà que quan vagis a conduir et trobis amb un volant que crema a les mans.

2. Atent a la trajectòria solar

Tot i que ara aparquis el teu cotxe al sol, tingues en compte que potser d’aquí una estona, aquesta zona potser estarà ombrejada. Tracta de calcular les zones en què el sol deixarà de tenir incidència abans i aprofita-ho al teu favor. Quan tornis trobaràs el teu cotxe aparcat a l’ombra i podràs pujar-te a ell amb total comoditat.

3. Protegeix la pintura del sol rentant i aplicant cera

L’exposició contínua als raigs ultraviolats també pot passar-li factura a la pintura. De la mateixa manera que les persones s’han de protegir del sol posant-se crema, es recomana rentar l’automòbil de manera regular i aplicar una capa de cera per protegir-lo de raigs ultraviolats. Tingues en compte que els vehicles de color fosc absorbeixen la calor molt més que els de color blanc, fins i tot 20º més poden arribar a reescalfar.

cotxe para-sol sol parabrisa

4. Aireja l’interior abans d’arrencar el motor

Un altre dels consells per fer que el teu cotxe deixi de ser un forn sota el sol és deixar que s’airegi una miqueta el seu interior obrint les portes durant uns minuts abans d’emprendre la marxa. La temperatura a la qual es troba l’habitacle incideix directament a la sensació de confort del conductor, així que és important que t’asseguris que estàs a una temperatura còmoda per a tu abans d’arrencar i posar-te en circulació.

5. Assegura’t de disposar d’un aire condicionat en perfectes condicions

Un cop en marxa i passats uns minuts en circulació, haurà arribat el moment d’encendre l’aire condicionat. En uns minuts podràs gaudir d’una temperatura refrescant a l’interior del teu cotxe.

Recorda que és molt important comprovar que l’aire condicionat funciona adequadament ja que la temporada de calor pot convertir-se en un autèntic turment si aquest no funciona. Al teu taller Rodi Motor Services som especialistes en el manteniment i reparació de l’aire condicionat. Fes una compra online de la recàrrega del circuit de gas i ens ocuparem de que el teu aire condicionat torni refredar com el primer dia.