5 Consells si has d’aparcar el teu cotxe al Sol

Ara que arriba la calor i el sol crema amb força, de vegades resulta impossible aparcar a l’ombra per moltes voltes que donem. No obstant això, aparcar al sol no vol dir que no puguem minimitzar-ne els efectes i impedir que l’interior del nostre vehicle es converteixi en un forn. Per aquest motiu, ens hem d’adaptar a les condicions climàtiques, i podem fer-ho seguint aquests senzills trucs que ens ajudaran a minimitzar les conseqüències d’aparcar el nostre cotxe al sol.

1. Fes servir protectors

Para-sols per als vidres davanter i posterior (molts conductors es limiten només a col·locar el davanter, oblidant-se del de darrere. Per aquí també entren els raigs del sol!), i protector per al volant. Això evitarà que entri tanta calor al cotxe, a més d’impedir que el volant estigui roent quan vulguem conduir.

2. Atent a la trajectòria del sol

Tot i que ara aparquis el teu cotxe al sol, tingues en compte que potser d’aquí a uns pocs minuts, aquesta zona estarà a l’ombra. Aprofita aquests llocs i trobaràs el teu vehicle tranquil·lament aparcat a l’ombra quan tornis a buscar-lo.

3. Protegeix la pintura

L’exposició contínua als raigs ultraviolats també pot passar-li factura a la pintura del teu cotxe. De la mateixa manera que nosaltres ens protegim del sol posant-nos crema, es recomana rentar el vehicle de forma regular i, si pot ser, aplicar-li una capa de cera que el protegeixi dels raigs ultraviolats. Tingues en compte que els cotxes de colors foscos absorbeixen la calor fins a arribar 20 graus més que els vehicles blancs.

4. Aireja el teu cotxe

Si tot i així, el teu cotxe segueix sent un forn, es recomana que, abans de tornar a circular amb ell, deixis que s’airegi una mica el seu interior obrint les portes durant uns minuts. La temperatura a la qual es troba l’habitacle del vehicle incideix directament en la sensació donin confort del conductor, així que és important que t’asseguris que estàs a una temperatura més o menys bona per a tu abans d’arrencar.

5. La importància de l’aire condicionat

Un cop en marxa, cal que encenguis l’aire condicionat i que, a poc a poc, deixis que es recuperi la temperatura de l’interior del cotxe. Recorda que és molt important comprovar que l’aire condicionat funciona correctament. T’expliquem com mantenir l’aire condicionat, aquí.