Consells per Conduir a la Tardor

Arriba la tardor i les possibilitats de que faci mal temps. Amb les pluges i l’asfalt humit, la distància de frenada pot augmentar fins al 40%. A més, és importat que tinguis el teu cotxe en bones condicions. Et donem alguns consells per conduir a la tardor.

Després dels mesos d’estiu, en els que la conducció és més tranquil·la gràcies al bon temps, les hores de llum i les poques dificultats que presenta l’asfalt, has de prestar més atenció a la carretera. La visibilitat es redueix degut a la pluja i a la boira. A més, les fulles també poden presentar un perill per a la circulació.

Revisa el teu cotxe

És important revisar l’estat dels pneumàtics, així com de les escombretes, la bateria i els nivells de líquids. Un problema pot deixar-te tirat a la carretera o provocar una avaria. Al següent article t’expliquem quins elements has de tenir en compte pel manteniment del teu cotxe a la tardor.

Consulta el temps

Un dels contratemps que pots trobar-te en carretera és el mal temps. Pluja, boira… a la tardor creix la possibilitat de conduir amb aquestes condiciones. Per això és important que estiguis previngut i sàpiguis amb què et pots trobar. A més, encara que no plogui, és possible que hi hagi tolls a la carretera, el que augmenta el risc d’aquaplaning.

Un altre factor a tenir en compte són les fulles. Si estan molles poden crear el mateix efecte que l’aquaplaning.

La visibilitat

Com hem dit, el mal temps i la disminució de les hores de llum del dia poden provocar alguna dificultat en la teva conducció, el que està directament relacionat amb la teva seguretat i la dels demés. Si plou, encén les llums de creure. Si el vidre davanter està entelat, enfoca la calefacció perquè desaparegui el baf.

També és important tenir els fars i els intermitents ben nets. Un enllumenat brut pot reduir fins a un 50% la teva visibilitat.

Amb aquests consells per conduir a la tardor podràs avançar-te a molts contratemps i evitar molts inconvenients tant a la carretera com amb el teu cotxe.