La bateria, l’avaria més comuna del 2018

Recentment s’ha publicat el baròmetre del RACE amb les 10 avaries més comunes del 2018. Segons aquest baròmetre el component que més quantitat d’assistències a carretera provoca, amb diferència, és la bateria del cotxe. Si el teu vehicle també presenta una avaria en la seva bateria, no et preocupis, a Rodi disposem de diferents marques i tipus de bateries per al teu cotxe .

Gràcies a aquest informe, podem conèixer dades molt interessants com que han crescut un 18% les assistències a la carretera aquest any respecte a 2017. També que la bateria és el principal motiu d’avaria pel qual els conductors han cridat als servei d’assistència de carretera.

Aquest augment d’avaries als diferents elements del cotxe es deu, en part, a l’antiguitat del nostre parc mòbil que se situa al voltant dels 12 anys. Entre els components que més problemes donen després de la bateria es troben els pneumàtics, el motor, la bomba de benzina, els injectors dièsel i l’alternador. A això hem d’afegir la falta de manteniment d’alguns vehicles i el mal estat de certs trams de les carreteres.

Com realitzar un correcte manteniment de la bateria

El problema d’un component com la bateria es troba en que només ens recordem d’ella quan falla. Per aquest motiu, és tan important al taller saber quin manteniment és l’adequat en cada intervenció i que aquest sigui realitzat per un professional.

Si vols prevenir una avaria a la bateria del teu cotxe, et recomanem obrir el capó i verificar els següents punts:

  • Comprova que no hi ha corrosió en els borns o terminals de la bateria.
  • Realitza una inspecció visual per assegurar que la carcassa de la bateria no presenta ruptures o esquerdes .
  • Verifica que els borns no estan fluixos o que hi hagi algun impediment que impedeixi al corrent transmetre’s adequadament.
  • Per no tenir una descàrrega, assegura’t de no deixar el cotxe aparcat amb les llums enceses, la ràdio o altres components elèctrics que s’alimenten directament de la bateria.
  • Incrementa les precaucions quan la temperatura és extrema. Recorda que la bateria és l’element que més pateix a l’hivern i a l’estiu. Sempre que puguis, deixa el cotxe en llocs coberts. 

mecànica cotxe manteniment bateria

Ha arribat el moment de canviar la bateria?

Si realitzes un manteniment correcte i un bon ús, la bateria pot durar entre 4 i 5 anys en bones condicions. Tot i això, has de tenir present que, encara que vagis amb compte, tard o d’hora arribarà el moment de canviar aquest component. És important que sàpigues que avui dia, i cada vegada més amb els cotxes més moderns, la bateria cobra una major rellevància en el funcionament del vehicle.

Per aquest motiu, et recomanem portar el cotxe al teu taller Rodi més proper on ens ocuparem de canviar i assessorar-te sobre la millor bateria per al teu vehicle. Creus que ha arribat l’hora de canviar-la? Demana cita prèvia verificarem el seu estat sense compromís.

Font: RACE