Les Escombretes Eixugaparabrises

L’estat dels eixugaparabrises acostuma a ser un dels punts del nostre vehicle als quals dediquem menys atenció quant al manteniment del cotxe. Tanmateix, circular amb les escombretes en mal estat pot reduir la visibilitat en un 40% en cas de pluja.

En general, les escombretes comencen a deteriorar-se sis mesos després d’instal·lar-les, sobretot en el cas dels cotxes que s’estan al carrer sota l’acció dels agents climatològics, com ara el sol o el fred. Per això, els tallers de vehicles Rodi Motor Services recomanen substituir-les cada any; el millor moment per fer-ho és just abans que arribin les pluges fortes o les nevades.

Com funcionen els Eixugaparabrises?

Una làmina de cautxú és l’encarregada d’arrossegar els sòlids o líquids que es dipositen damunt el parabrisa. Aquesta làmina està subjecta a un braç metàl·lic que actua com a guia i transmet la força dels motors elèctrics que la desplaça per sobre del parabrisa.

Escombretes eixugaparabrises sobre vidre mullat

Quan s’ha de Canviar els Eixugaparabrises?

Els símptomes que ens avisaran del moment en què hem de canviar els eixugaparabrises són:

  • Sorolls estridents. Si malgrat el fet que els vidres estiguin nets les escombretes fan soroll i es desplacen tot fent saltirons, això vol dir que els eixugaparabrises estan gastats.
  • Manca d’uniformitat. Quan l’escombratge no és uniforme i tan sols neteja bé algunes zones o deixa restes d’aigua o zones entelades, això vol dir que els eixugaparabrises estan desgastats.

Consells Rodi Motor Services

  • No esperis a l’arribada del mal temps i comprova de manera regular l’estat dels jocs de gomes davanter i posterior, si s’escau.
  • Netejar regularment amb un drap sec la goma de les escombretes, fins i tot utilitzant aigua i sabó neutre.
  • Les articulacions dels braços de l’eixugaparabrises han de ser flexibles; altrament, cal engreixar-los o substituir-los.
  • Fes servir líquids específics i de qualitat per al dipòsit de l’eixugaparabrises.
  • En cas d’escombratge irregular o amb sorolls, cal substituir tot el conjunt d’escombretes.