Manteniment del Cotxe a l’hivern: errors i avaries més comuns

En aquesta època de l’any augmenten els accidents i els problemes a la carretera derivats dels efectes del fred. Les condicions meteorològiques adverses, com la boira, el gel o la pluja, unides a un mal manteniment del cotxe, disparen els sinistres i les avaries. Segons estudis recents, l’assistència a carretera s’incrementa fins a un 16% en aquestes dates.

Un correcte manteniment dels elements del nostre cotxe resultarà de vital importància per a estar preparats i afrontar amb èxit qualsevol contratemps.

Com preveure els error i avaries del nostre cotxe

La protagonista de les avaries en aquesta època de l’any és la bateria. És la peça que més pateix amb els canvis de temperatura i el fred de l’hivern és un dels seus grans enemics. Una bateria antiga que ha perdut la seva capacitat de càrrega podria deixar-te tirat a la carretera o retardar la teva partida.

Un altre element que pateix, especialment als cotxes més antics, és el motor. Amb el fred aquesta peça pot trigar més a arribar a la temperatura òptima pel seu correcte funcionament . Quan el cotxe s’encén necessita incrementar la seva temperatura perquè l’oli perdi part de la seva viscositat i es reparteixi per tot el bloc motor. Si es comença a rodar sense abans deixar que el vehicle elevi la seva temperatura, podem córrer el risc de forçar la seva mecànica. Això no es bo a llarg termini i incrementarà el procés natural de desgast del motor.   

Necessites que fem un repàs? Demana cita prèvia o acosta’t al teu taller Rodi més proper i t’ajudarem amb el teu cotxe. També podem valorar el seu estat actual i assegurar-nos que tot està com ha d’estar.

cotxe mantenimient seguritat

Com evitar els accidents de cotxe a l’hivern

Realitzar un manteniment adequat del nostre vehicle és clau per a què tot funcioni correctament i ens estalviem sorpreses d’última hora. També és molt important tenir en compte l’equipament que cal portar i el temps de descans en viatges llargs . Et recomanem:

  • Revisa el teu cotxe. És fonamental fer-ho abans de marxar de viatge o quan es donen canvis d’estació. Els elements més important són els pneumàtics, el sistema de calefacció, els llums (inclosos els antiboira), les escombretes i la bateria. En aquest article trobaràs més informació sobre la revisió a l’hivern. 
  • Comprova els amortidors. Si tens uns pneumàtics en perfecte estat però els amortidors estan desgastats les conseqüències poden ser igualment fatals. Els amortidors afecten directament el comportament de la roda. El seu mal estat pot incrementar les probabilitats de patir aquaplaning i perdre el control de vehícle.
  • Comprova la bateria. Si el mecànic detecta que la seva capacitat de càrrega s’ha vist reduïda, canvia-la. Sobretot si la bateria té més de tres anys. També és aconsellable verificar l’estat de l’alternador i comprovar que genera energia suficient per recarregar la bateria correctament. Són molts els casos en què una bateria en bon estat perd les seves propietats per culpa d’un alternador defectuós.
  • Utilitza equipament contra el fred. T’ajudarà a gestionar els seus efectes sobre el teu cotxe. Per exemple, comprar un protector o l’ús d’un simple cartró al parabrisa evitarà que es congeli a les nits. Altres exemples útils són: una rasqueta de goma, una manta, un joc de pinces, cadenes… Per descomptat, també t’aconsellem comprar pneumàtics d’hivern, incrementaràs enormement la seguretat al volant.
  • Atent a les notícies sobre el temps. Creat alertes al teu mòbil sobre l’estat de les carreteres i comprova la zona per on has de circular.   
  • Condueix amb precaució. Respecta sempre la distància de seguretat i evita conduir després de haver menjat de forma abundant per evitar-te accidents. Si cal donat un espai, les presses no són bones companyes a la carretera.
  • Assegura’t d’estar assegurat. Si tens pensat conduir a l’hivern per zones on pots trobar-te amb neu o carreteres gelades és important revisar les condicions de la teva assegurança de cotxe. Abans de marxar, dedica-li 5 minuts. En qualsevol viatge l’assistència en carretera les 24 hores et resultarà indispensable. 

Com pots comprovar, la teva responsabilitat com a conductor consisteix a tenir el cotxe a punt pel que fa al seu manteniment, respectar les normes de circulació i ser previngut. Un cop a la carretera tota precaució és en positiu.

Necessites que fem un repàs al teu cotxe? Demana cita prèvia o acosta’t al teu taller Rodi més proper.