5 consells per al manteniment dels injectors del Cotxe

Els injectors són els encarregats de proporcionar el combustible necessari al conducte d’admissió del motor del cotxe. La seva funció principal és fer que el carburant es distribueixi de forma homogènia i amb la pressió adequada evitant el degoteig. Els injectors estan situats a la part superior dels cilindres, el que permet una injecció de combustible adequada.

Els injectors tenen un paper crucial en el procés de combustió d’un motor tèrmic, ja que el seu mal funcionament provoca que el combustible no arribi de forma adequada a la cambra de combustió . És per aquest motiu pel qual mantenir-los en bon estat és molt important per la salut del nostre motor. Quant fa que no revises els injectors? Demana Cita Prèvia i comprovarem el seu estat.

Truc per un bon manteniment dels injectors del cotxe

Hi ha alguns trucs de manteniment per fer perdurar durant més temps els injectors i estalviar-te així haver de canviar-los amb massa regularitat. Són molt senzills i fàcils de seguir. Són els següents:

  1. Netejar els injectors amb additius químics. Moltes marques de combustible usen aquest tipus d’additius en la seva composició. Ajuden a eliminar impureses que puguin contaminar els injectors i protegeixen el sistema d’injecció.
  2. Canvia el filtre de combustible. Un bon filtre de combustible no deixa passar les partícules nocives pel motor, fent que el carburant arribi sempre net al sistema d’injecció. Canviar el filtre de combustible és sempre més barat que substituir els injectors, per tant, et recomanem no descuidar la substitució d’aquest important filtre quan arribi el seu moment.
  3. Evita pujar de revolucions bruscament. Quan un motor puja de revolucions de forma intensa augmenta el consum de combustible i, per tant, també la quantitat de carbonissa que genera. Un motor revolucionat augmenta la carbonissa, el que provoca un major desgast de sistema d’injecció.
  4. Tracta de mantenir els injectors sempre nets . És important netejar els injectors si es detecta que no funciona de forma correcta el lliurament de potència del cotxe o notem estrebades durant l’acceleració. També es recomana netejar els injectors a partir dels 100.000 km si és la primera vegada, o cada 50.000 km les vegades posteriors.
  5. No circulis en reserva. Quan circules amb el cotxe baix de combustible has de tenir present que és possible que al fons del dipòsit s’hagi produït pòsits que fàcilment accediran al sistema d’injecció. Si el teu cotxe és antic i mai has fet una neteja del dipòsit de combustible, amb el pas del temps, és possible patir un embús al sistema d’injecció.

injectors cotxe motor dièsel

Quines avaries poden ser conseqüència d’un mal estat dels injectors del cotxe?

Hi ha dos tipus d’avaries comunes produïdes per un mal funcionament dels injectors:

  1. Fuga de el combustible. Es produeix en les pròpies canonades del sistema d’injecció. Es detecta gràcies a la presència d’una forta olor a combustible.
  2. Existència de carbonissa. La carbonissa provoca que el combustible no surti polvoritzat de forma adequada provocant el degoteig dels injectors i impedint una combustió correcta. Aquest fenomen pot acabar provocant una avaria al motor. La millor manera de detectar l’aparició de carbonissa és prestant atenció al fum que desprèn el tub d’escapament . En cas de ser d’un fosc intens voldrà dir que alguna cosa està fallant durant el procés de combustió.

Els injectors dels vehicles en l’actualitat són electrònics i estan gestionats per la centraleta (ordinador intern) del cotxe . A Rodi Motor Services comptem amb Màquines de Diagnosi amb el programa adequat per poder esbrinar qualsevol tipus d’avaria al sistema d’injecció dels vehicles. Vols que comprovem l’estat dels injectors del teu automòbil?