Èxit de la 9a edició del Rodibook amb gran afluència d’assistents i la participació del “dakarià” Joan Pedrero.

  • La novena edició del Rodibook: “La màgia de Pirineu” supera els 750 participants entre inscrits a les modalitats On-Road i Off-Road
  • Organitzadors i participants han adoptat les mesures més estrictes de prevenció contra el COVID-19.
  • Un any més, la ruta ha passat per carreteres de muntanya pel Pirineu català i aragonés.

La 9a edició del Rodibook ha tornat a ser un èxit aquest 2020 amb més de 750 participants . Aquest esdeveniment motociclista, no competitiu, que es celebra anualment proposa una extensa ruta pels bells paratges del Pirineu català i aragonès. Com en la passada edició, enguany s’ha comptat amb 3 modalitats: On-Road Pro, On-Road Rookie i Off Road (Només per a motos Trail / Scrambler).

El més destacat d’aquesta ruta turística és que els participants desconeixen l’itinerari i el descobreixen fent ús d’un Roadbook. Aquest 2020 s’han creat 3 rutes diferents, una per a cada modalitat.

juan pedrero rodibook dakar pilot
Juan Pedrero durant el Rodibook 2020.

Durant aquesta edició, també s’ha comptat amb la participació de el pilot del Dakar Joan Pedrero qui ha fet les delícies de tots els espectadors. Pedrero es va unir a la prova del Rodibook en la seva versió Off-Road amb una moto maxi Trail.

Com és tradició, l’empresa Rodi Motor Services, va escollir un títol explicatiu per il·lustrar l’itinerari que aquest any va portar per nom “La Màgia de Pirineu” . La primera etapa de l’esdeveniment va començar el divendres 4 de setembre amb l’arribada dels primers participants.

Un Rodibook amb les mesures més estrictes de prevenció contra el COVID-19

Aquest any, tant organitzadors com participants, han adoptat les mesures més estrictes de prevenció contra el COVID 19. Aquestes mesures han estat les següents:

  • Durant les verificacions tècniques els participants van rebre en una bossa de Welcome Pack sense baixar de la moto.
  • Aquest any el tradicional briefing de divendres abans de la sortida, es va realitzar de forma online a través de Youtube a les 21:00.
  • A diferència d’anys anteriors, aquest 2020 es va anul·lar l’esmorzar, el dinar i el sopar conjunt. En el seu lloc, a la sortida, es va lliurar una bossa amb el pícnic i el menjar pels participants.

Un recorregut apassionant a través del Pirineu Català i Aragonès

Dissabte dia 5 a les 6: 00h del matí es va donar el tret de sortida per als participants en la modalitat de ruta llarga, l’On-Road Pro. Després d’ells va ser el torn dels inscrits en la modalitat Off-Road a les 07:00. Finalment va ser el torn dels inscrits en la modalitat Rookie, la versió reduïda de la ruta per carretera, que va arrencar a les 7: 45h. Els participants van sortir en grups de 2 cada 30 segons per garantir així la seguretat davant el contagi dels pilots i evitar col·lapsar carreteres.

participants rodibook 2020 verificacions
Participants de la ruta Off-Road abans de realitzar la verificació de la seva inscripció al Rodibook 2020.

Els participants al Rodibook On-Road Pro , una ruta de més de 700 km per carretera, van necessitar una mitja de 15 hores per recórrer tot l’itinerari. En quant als inscrits a la modalitat Off-Road, van realitzar el recorregut en una mitja de 14 hores. Tots dos itineraris requerien de diverses mesures preventives de seguretat que són de vital importància per a l’organització:

  • El Roadbook indica els trams més conflictius de la ruta i les velocitats màximes de circulació.  
  • El divendres dia 4, pels participants que ho necessitaven, es va dur a terme una formació sobre la interpretació d’un Roadbook. Fernando “Buffalo” Gil va ser el responsable de realitzar aquestes formacions i de el dissenyar la ruta On Road al Roadbook.
  • Cadascun dels participants van estar localitzats en tot moment mitjançant un dispositiu GPS amb l’objectiu de facilitar la seva ubicació en directe. Gràcies a això, l’organització podia ajudar en la distancia si algú es perdia o presentava cap problema.

El mateix dissabte dia 5, i conforme anaven arribant tots els inscrits al seu destí van poder recuperar forces. Aquest any, però, tots els participants van sopar als hotels i restaurants de Vielha evitant així grans concentracions de persones.  

Respecte l’any passat, aquesta edició l’organització va ampliar les places per a les modalitats Off Road degut al seu èxit. Rodi Motor Services fa una valoració molt positiva d’aquest esdeveniment , que any rere any innova amb rutes amb moto originals inspirades en grans raids com el Dakar i pensades per gaudir del plaer de conduir.

Col·laboradors de renom fan possible un any més el Rodibook

carpa REED michelin ktm bmw
Carpa dels col·laboradors REED i Michelin on es va oferir servei de canvi de pneumàtics als assistents.

Un any més, el Rodibook ha comptat i agraeix la seva participació a tots els seus col·laboradors de renom. Gràcies a Michelin, KTM, Husqvarna, Línia Directa, Moturisme, Ara Lleida, Ajuntament de Vielha e Mijaran, Val d’Aran, Diputació de Lleida, Motosprint, Enduro Park Isabena, REDD, Fototur, Sw-Motech, Motocenter Llevant, Touratech, Seine, DS Bike i Silkolene.