Per què no li donem als Pneumàtics la importància que es mereixen?

Anar al taller és com anar al dentista: ningú hi va per gust. Tanmateix, quan es tracta d’anar a comprar unes sabates noves, rarament posem taps.

Així, doncs, si per a tu és important anar ben calçat per no fer-te mal als peus, per què no ho hauria de ser portar els pneumàtics adequats i d’aquesta manera evitar desastres?

Els pneumàtics, a més de suportar el pes del teu vehicle, són els encarregats d’absorbir les irregularitats de la carretera i de transmetre la tracció i les frenades. Això, juntament amb altres motius, ja és prou raó com per tenir-los en compte i situar-los en el primer lloc dins la nostra llista de prioritats pel que fa al manteniment del vehicle.

LA IMPORTÀNCIA DELS PNEUMÀTICS

Pensa-ho fredament: el pneumàtic és l‘única part del nostre vehicle que està en contacte amb el terra. El desgast dels pneumàtics pot afectar negativament el rendiment del teu vehicle perquè:

  • Augmenta la distància de frenada.
  • Augmenta el risc de punxades i rebentades.
  • Augmenta el risc d’avaries en vehicles de tracció total.
  • Provoca una reducció del confort.

A més a més, el manteniment correcte dels pneumàtics és clau, perquè una pressió inadequada augmenta considerablement el consum de combustible o el risc què es produeixi un ‘desllantat’, sense oblidar-nos del més important de tot: redueix la teva seguretat i la dels teus acompanyants.

Així, doncs, uns bons pneumàtics són una garantia per a un viatge segur i còmode.

APRENENT A TENIR CURA DELS PNEUMÀTICS

Com amb totes les coses, uns pneumàtics revisats amb regularitat tenen possibilitats de durar molt més. Ja et vam explicar que cal fer per vigilar el desgast o els danys que poden produir-se als pneumàtics, així que no t’oblidis de revisar-ne la profunditat i l’estat de la banda de rodament, la pressió, els flancs i qualsevol altre signe de desgast que t’indiqui que la vida útil es redueix.