Quins documents he de dur obligatòriament al Cotxe?

Els tallers mecànics RODI MOTOR SERVICES et detallen a continuació els documents que has de dur obligatòriament al teu cotxe:

Documents que he de dur obligatòriament al cotxe

1. Permís de conducció

Aquest document és el primer que acostumen a demanar-te els agents de policia i serveix per a identificar-te i accedir al teu historial. Lògicament, la policia també comprova que estigui en vigor.

2. Permís de circulació

Aquest document descriu les dades tècniques del teu cotxe: data de matriculació, quilometratge, cilindrada del motor, cavalls de potència…

3. Targeta de la inspecció tècnica de vehicles (ITV)

No cal dir! La famosa ITV també té el seu propi document. No n’hi ha prou a ensenyar el distintiu adherit a d’eixugaparabrises, sinó que cal portar sempre a sobre el document emès per l’entitat a càrrec de la inspecció. Compte! Si el teu cotxe té menys de quatre anys, encara no hauràs passat la ITV, perquè no és obligatori.

Documents no obligatoris, però molt recomanables:

1. Assegurança

Ja no és obligatori portar el resguard d’aquest document perquè els agents de policia poden comprovar ells mateixos si està en regla; tanmateix, t’aconsellem que el duguis a sobre per a facilitar-ne la comprovació.

2. Impost de circulació

El mateix que amb l’anterior. Tan sols és un paper, així que no t’ocuparà gaire espai a la guantera. Dur-lo a sobre t’assegura que els agents de policia no depenguin de si el seu sistema funciona correctamente, ja que a les zones rurals acostuma a haver-hi menys cobertura.

3. Declaració amistosa d’accident

Normalment, te’n donen diversos exemplars quan signes l’assegurança. És recomanable portar almenys un exemplar al cotxe per a poder redactar la declaració en cas que tinguis un accident.