Rodi Motor Services celebra la seva primera demostració agrícola

Ahir, dia 28 de febrer, es va celebrar a Villanueva de Gállego (Saragossa), la primera demostració agrícola amb comparativa de conjunt rodant per a tractors organitzada per RODI MOTOR SERVICES. 

Un centenar d’agricultors de la província de Saragossa es van apropar al camp contigu a la Universidad San Jorge de Saragossa per poder gaudir dels 4 tallers i la demostració dinàmica de pneumàtics preparats per RODI. La jornada va comptar amb la participació de John Deere Lamusa Servicios i remolcs Rigual a Saragossa, a més de comptar amb la col·laboració de Michelin. 

Els tallers que es van dur a terme van consistir en les següents demostracions:

  • Funcionament del sistema integrat del Teleinflat AGRIWIN, que permet a l’agricultor modificar la pressió dels pneumàtics en funció a les seves necessitats des de la cabina i mentre condueix.
  • Comparació del tipus de petjada i disminució de la compactació del sòl. En aquest taller es va comparar la petjada al sòl deixades pels pneumàtics MICHELIN Axiobbic 2 vs MICHELIN Multi VIP. La petjada de la tecnologia ultraflex es més llarga i amb més centímetres quadrats, el que disminueix la compactació del sòl, beneficiant el rendiment del cultiu i l’estalvi de consum de carburant per disminuir la taxa de patinatge.
  • Explicació de la reparació vulcanitzada, un mètode per a fondre cautxú verge en el lloc de la coberta del pneumàtic danyat per una punxada o tall. 
  • Demostració de paral·lelisme agrícola, en el que els agricultores assistents van poder comprovar els beneficis de reglar la direcció del tractor. La tecnologia làser en la alineació també s’aplica en la agricultura.

El més interessant, tot i així, va ser la demostració comparativa del conjunt rodant per a tractors. Durant la mateixa, es van fer rodar dos tractors iguals enganxats a dos remolcs també iguals, amb la única diferencia que el primer tractor circulava amb MICHELIN Multibib i rodes de camió en el remolc, i el segon tractor va rodar amb MICHELIN Ultraflex Axiobib 2 i rodes Cargoxbib al remolc.

Al rodar al mateix temps, a la mateixa marxa i a les mateixes revolucions, els assistents van poder comprovar que el tractor equipat amb la tecnologia Ultraflex va treure un avantatge de 24 metres davant l’altre en una pista de 145. Aquesta diferencia suposa un estalvi de carburant del 12%, a més d’un estalvi de temps a l’hora de realitzar la mateixa feina.

Amb això, i gràcies a la resta de tallers, RODI pretén mostrar els beneficis dels seus serveis i productes per a l’agricultor en un sector cada vegada més professionalitzat i precís com és el de l’agricultura