Rodibook 2022 – 11ª edició marcada pel compromís amb el territori

La 11ª edició del Rodibook ha comptat aquest 2022 un altre any més amb una fantàstica acollida per part de la comunitat de motoristes. Van ser fins a 1.200 participants els que van recòrrer les 3 modalitats de rutes proposades per Rodi a través dels Pirineus: On-Road Pro, On-Road Rookie i Off-Road.

Un dels atractius es el factor sorpresa del Rodibook. Els participants no saben la ruta designada fins el moment en que se’ls fa entrega del RoadBook en paper o es descarreguen la versió digital a la Tablet. Quasi bé 300 participants van circular amb el RoadBook digital a través de l’aplicació Rally System, que conté els Punts de Control de la ruta i recalcula automàticament en el cas de desviar-se del camí.

Más conscients que mai

Aquest any el Rodibook ha anat un pas més enllà i s’ha involucrat en la millora del territori que acolleix les seves rutes, fent un donatiu de 10.254 euros a vuit associacions del Pirineu de Lleida que promouen projectes socials, mediambientals i culturals a nivell local i regional.

A més a més, per tal que el respecte al medi ambient i la convivència entre motoristes i el bestiar sigui la millor possible, l’Escola de Pastors de Rialp ens va donar uns consells de circulació enfront dels ramats.

Pirineu Extrem: el Rodibook més dur de tots

Jordi Esteve, ànima màter del Rodibook, va explicar que aquest any ha estat la ruta més dura de les que s’han proposat fins ara. De la mateixa manera que els anys anteriors, en Fernando Gil es va encarregar de la On-Road Pro/Rookie i en Salva Echeverría va ser el responsable de la Rodibook Off-Road.

“Hem comprovat que cada cop fem el RoadBook més tècnic i de navegació més difícil. He de dir també que els participants cada vegada venen més preparats i els nous venen molt informats, havent vist els nostres briefings”, digué Esteve.

De part de Rodi Motor Services agraïm la participació de tots els col·laboradors i de les iniciatives que han rebut la donació de Rodibook i invita a altres events a aportar també el seu grà de sorra al teixit cultural i social del lloc que els acolleix.

Finalment, també volem agraïr la participació dels 1.200 motoristes vinguts d’Espanya, França, Bèlgica, Alemanya i Portugal. Fins l’any que ve!