Secrets dels Pneumàtics d’Hivern

El desconeixement general fa creure que els pneumàtics d’hivern només estan pensats per a carreteres nevades. Tot i això, no és necessari que l’hivern arribi a ser extrem per a què sigui beneficiós utilitzar aquest tipus de pneumàtics. Amb temperatures inferiors a 7 °C, amb pluja o amb fang ja està més que justificat usar pneumàtics d’hivern i millorar en seguretat. Existeix una gran diferència en quant a seguretat de conducció segons si s’utilitzen cobertes d’hivern o d’estiu en funció de l’època de l’any.

Les làmines del pneumàtic d’hivern

Les dades demostren que els pneumàtics d’hivern representen un avantatge molt important per al conductor en aquesta època de l’any. Quan parlem de seguretat i de control del cotxe en condicions d’hivern aquesta classe de pneumàtic resulta fonamental.  

En carreteres humides, enfangades o amb fulles l’adherència d’aquesta mena de cobertes se situa per sobre de la dels pneumàtics standard d’estiu. Això és gràcies al compost tou i el dibuix específic que utilitzen aquests pneumàtics que s’adapta millor a les condicions fredes.

pneumatic hivern símbol neu fang

En les situacions més extremes, conduint a 80 km/h sobre neu la distància de frenat amb un pneumàtic d’hivern és de 70 metres. Això son 40 metres menys que la distància que a recorre amb un pneumàtics d’estiu en condicions semblants.

A més, els pneumàtics d’hivern són una alternativa a les cadenes en alguns casos. Permeten continuar el viatge quan la neu comença a aparèixer, relegant l’ús de cadenes a les situacions més extremes.

També existeix la idea que els pneumàtics d’hivern són una despesa econòmica important, quan en realitat és exactament el contrari. Els pneumàtics d’estiu, si s’utilitzen en condicions hivernals, sofreixen un desgast major i redueixen la seva vida útil. Si quan és moment de canviar els pneumàtics d’estiu pels d’hivern es guarden adequadament, tots dos jocs de cobertes prolonguen la seva vida útil i acaben per suposar un estalvi als conductors.

Consells Rodi per a fer servir pneumàtics d’hivern

Els pneumàtics d’hivern són ideals per a tu si:

  • La temperatura del lloc on vius sol baixar per sota dels 7 °C.
  • Circules habitualment per carreteres de muntanya.
  • Fas molts quilòmetres en diferents estacions de l’any.
  • Tens un cotxe d’altes prestacions que requereix una bona adherencia pel seu pes i potència.
  • Valores abans per sobre de tot la teva seguretat al volant sota qualsevol circumstàncies.

Vols trobar pneumàtics d’hivern o 4 estacions al millor preu? Dóna un cop d’ull a tot el que tenim per a tu a la web de Rodi Motor Services.