5 Avisos Lluminosos del teu Cotxe que no pots passar per alt

No és gens estrany que, mentre anem conduint tranquil·lament, de sobte el nostre cotxe ens avisi que falla alguna cosa a través de les icones lluminoses del quadre de comandament. Aprendre a entendre què significa cadascun d’aquests petits pictogrames no tan sols és essencial per a la bona conservació del nostre vehicle, sinó que també ho és per a la nostra seguretat i la dels altres.

Tot seguit t’ensenyem quins són els cinc avisos lluminosos que no pots passar per alt.

Sistema de frens

Símbol cotxe avís sistema de frens.

Si s’encén aquesta icona, vés amb compte! Vol dir que al teu cotxe li falta líquid de frens o que les pastilles de fre estan molt desgastades. Atendre aquesta alarma és molt important perquè, com ja pots endevinar, és millor no circular sense frens. Si et trobes amb aquesta alerta, redueix la velocitat, aparta’t de la carretera i truca’ns!

Pressió de l’oli de motor

Símbol cotxe problema amb oli de motor.

Aquesta alerta pot saltar per dos motius: fa falta oli o la pressió de l’oli és molt baixa. Cal tenir en compte que sense oli és molt fàcil que es produeixi un gripatge del motor i que deixi de funcionar, fet que obligaria a substituir-lo per un altre. Tingues-ho en compte i pensa que és molt més fàcil (i barat) canviar l’oli que el motor per un de nou.

El termòmetre

Símbol cotxe avís de temperatura.

Que s’il·lumini aquesta icona pot voler dir dues coses: la temperatura del líquid refrigerant és massa alta o el nivell del dipòsit és massa baix. En ambdós casos, cal aturar el cotxe i esperar que es refredi per comprovar-ne el nivell de líquid i afegir-ne més, si cal. Si tot i això l’alerta segueix encesa, pot indicar problemes amb el radiador o el ventilador; per tant, assegura’t bé a l’hora de detectar el problema real.

Testimoni de bateria

Símbol cotxe avís batería.

Aquesta icona avisa que hi ha algun problema amb la bateria del cotxe o que s’està descarregant. Potser és un dels avisos menys perillosos, però vés amb compte perquè si atures el motor, és possible que no puguis tornar a engegar-lo. La manera d’evitar que la bateria es descarregui (sempre que no hi hagi un problema tècnic més greu), és mirar de no deixar mai cap llum encès.

Cinturó de seguretat

Símbol cotxe avís cinturó de seguritat.

Potser que aquest sigui un dels avisos més bàsics amb què et pots trobar. Saltarà sempre que es detecti que el conductor o algun passatger no duguin el cinturó cordat. Així que ja ho saps: entra al cotxe, deixa el mòbil i, primer de tot, corda’t el cinturó. La seguretat sempre és el més important!

Recomanacions de Rodi Motor Services 

Tenir el cotxe a punt és sinònim de seguretat i tranquil·litat. Si falla i no saps detectar ni resoldre el problema, vés al teu centre Rodi Motor Services més proper o truca’ns.

Nosaltres ens encarregarem de deixar-te’l a punt!