Inici>Cotxe>Frens de Cotxe>Pastilles de fre per a cotxe

Pastilles de fre per a cotxe

Imagen ficha
 • QUÈ SÓN LES PASTILLES DE FRE?

  Les pastilles de fre són un element essencial del sistema de frenada del nostre vehicle que proporciona la fricció necessària als discos quan premen el pedal de fre. Per garantir una frenada òptima, cal que les pastilles estiguin en bon estat.


 • QUÈ PROVOCA EL DESGAST DE LES PASTILLES DE FRE?

  El desgast en una pastilla de fre el provoca la pressió que s’exercita en frenar. Cada cop que premem el pedal, el material de la pastilla es desgasta per la fricció causada. Això també depèn del nostre estil de conducció: si és més esportiu, amb accelerades i frenades brusques, les pastilles de fre es desgastaran abans que si conduïm de manera suau i frenant, sempre que sigui possible, progressivament.

  Per la teva seguretat i la dels teus, no has de dur les pastilles gastades: si estan malmeses, la distància de frenada augmenta i pot provocar derrapatges o ensurts innecessaris.


 • QUAN HE DE CANVIAR LES PASTILLES DE FRE?

  Un bon indicador per saber si ha arribat el moment de canviar les pastilles de fre és seguint les recomanacions dels fabricants, que aconsellen fer-ho cada 10.000 km. Així i tot, has d'estar atent davant la mínima sospita que les pastilles de fre es troben en mal estat o deteriorades, i per això t'has de fixar en el testimoni lluminós del teu cotxe.

  Altres símptomes que indiquen que has de canviar les pastilles de fre són:

  • Tacte del pedal de fre diferent del normal (massa dur, o massa suau)
  • Al cotxe li costa més frenar
  • Els frens fan un soroll estrany

  Recorda que el sistema de frenada és un element clau de la seguretat activa.


Demanar cita prèvia