Èxit en 10a edició del Rodibook amb més de 1200 assistents i la participació de Joan Pedrero i Lorenzo Santolino

La 10a edició del Rodibook ha tornat a ser un èxit aquest 2021 amb més de  1200 participants. L’esdeveniment motociclista, no competitiu, celebrat anualment i organitzat per Rodi proposa una extensa ruta pels bells paratges del Pirineu català, aragonès i andorrà. Com a la passada edició, enguany s’ha comptat amb 3 modalitats de ruta:  On-Road Pro, On-Road Rookie i Off-Road (només per a motos Trail / Scrambler).

El més destacat d’aquesta ruta turística és que els participants desconeixen l’itinerari i el descobreixen fent ús d’un Roadbook. Aquest 2021 s’han creat 3 rutes diferents, una per a cada modalitat. Una de les novetats més rellevants d’aquest any és que com a prova pilot uns 50 participants van navegar amb una aplicació que ha desenvolupat Big Rock Spain per tablet.

motos ruta rodibook 2021 carretera onroad

Durant aquesta edició, també s’ha comptat amb la participació del pilot del Dakar Joan Pedrero  que ha fet les delícies de tots els espectadors. Pedrero es va unir a la prova del Rodibook en la seva versió Off-Road amb la seva moto maxi-trail. El també dakarià Lorenzo Santolino ha acompanyat a un grup de seguidors, preferint també fer la ruta de carretera.

rodibook 2021 zona verificació motoristes

Un any més amb les millors mesures preventives davant la COVID-19

Aquest any, tant organitzadors com participants, han adoptat  les mesures més estrictes de prevenció contra el COVID-19 . Aquestes mesures han estat les següents:

  • Durant les verificacions tècniques els participants van rebre en una bossa el Welcome Pack sense baixar de la moto.
  • El tradicional briefing de divendres abans de la sortida es va enviar per correu electrònic i va ser penjat al canal de Telegram.
  • A diferència dels anys anteriors, aquest 2021 es va anul·lar l’esmorzar, el dinar i el sopar conjunt. Al seu lloc, a la sortida, es va lliurar una bossa amb un pícnic i el menjar dels participants.

Un recorregut apassionant a través del Pirineu Català i Aragonès

El dissabte dia 4 a les 6: 00h del matí es va donar el tret de sortida als participants a la modalitat de ruta llarga, On-Road Pro. Després d’ells, va ser el torn dels inscrits a la modalitat Off-Road a les 7:00. Finalment va ser el torn dels inscrits en la modalitat Rookie, la versió reduïda de la ruta per carretera, que va arrencar a les 7: 45h. Els participants van sortir en grups de 2 cada 30 segons per garantir així la seguretat dels pilots i evitar col·lapsar les carreteres.

Els participants a la Rodibook On-Road Pro, una ruta de més de 660 km per carretera, van necessitar una mitja de 15 hores  per recórrer tot l’itinerari. En quant als inscrits a la modalitat Off-Road amb 330 km, on l’organització va ampliar places respecte l’any anterior, els participants van realitzar el recorregut en una mitja de  14 hores . Tots dos itineraris requerien de diverses  mesures preventives de seguretat  que són de vital importància per a l’organització:

  • El Roadbook indica els trams més conflictius de la ruta i les velocitats màximes.  
  • Els participants que ho necessitaven van rebre una formació sobre la interpretació del Roadbook. Fernando “Buffalo” Gil va ser el responsable de realitzar aquestes formacions i del disseny de la ruta On Road al Roadbook.
  • Cadascun dels participants van estar localitzats en tot moment per GPS amb l’objectiu de facilitar la seva ubicació en directe. D’aquesta manera, si algú es perdia o presentava cap problema en ruta, l’organització el va poder ajudar sense problemes.

Grans col·laboradors fan possible el Rodibook 2021

rodibook 2021 zona exterior sponsors

Des de Rodi Motor Services fem una valoració molt positiva d’aquest esdeveniment, que any rere any innova amb rutes en moto originals pensades per gaudir del plaer de conduir i inspirades en els grans raids com el Dakar.

Un any més, el Rodibook ha comptat i agraeix la seva participació a tots els seus col·laboradors de renom. Per això, l’esdeveniment ha comptat també amb una zona d’exposició on els participants podien veure les últimes novetats de el sector i provar motocicletes de diversos fabricants.

La 10à edició del Rodibook 2021 en dades:

  • Ruta Pro On-Road: 668 km i 548 participants
  • Ruta Rookie On-Road: 548 km i 194 participants
  • Ruta Off-Road: 330 km i 339 participants
  • Dones conduint moto: 26
  • Acompanyants: 49 ruta carretera + 1 ruta Off-Road
motoristes Rodibook 2021 arribada ruta