Consells per a la posada en marxa del cotxe després del confinament

Després d’un llarg període de confinament per superar la pandèmia provocada pel COVID-19, toca poc a poc tornar a la “nova normalitat”. Són moltes les persones que durant aquests mesos d’inactivitat han hagut de deixar el seu cotxe pràcticament sense ús. A causa d’aquesta situació, volem donar un seguit de consells i donar-te els passos que s’han de seguir per a la posada en marxa del cotxe .

El primer que has de tenir en compte és que, després del confinament, tots els centres Rodi estan funcionant mitjançant cita prèvia . Per tant, si el teu cotxe patís qualsevol tipus de problema tècnic que requereixi atenció al taller et recomanem reservar la teva cita mitjançant la nostra pàgina web amb la màxima antelació possible.

Comprova visualment l’estat del teu cotxe 

Quan el teu cotxe ha estat aturat un llarg període de temps s’ha de començar per comprovar l’estat de tots els seus components més rellevants de forma visual. Aquests són:

  • Els pneumàtics . Són un component fonamental per a la seguretat del vehicle que pots comprovar des del seu exterior. Assegura’t que la pressió de les rodes no es troba baixa. Circular amb el cotxe amb unes pressions molt baixes podrien deformar les llantes i, fins i tot, espatllar la direcció.
  • El nivell de líquids i de combustible. Tots els líquids que fa servir l’automòbil són importants, però aquell a què has de prestar més atenció és sens dubte l’oli de motor. Per aquest motiu, si ha passat molt temps des que vas fer servir el cotxe per última vegada, pot resultar aconsellable un canvi d’oli . També és recomanable comprovar que disposes de líquid refrigerant. Si detectes que els nivells es troben més baixos del que estaven abans d’estacionar el teu cotxe molt de temps, considera la possibilitat que hi hagi alguna fuita . En aquest cas, reserva el cita al taller perquè puguem trobar-li una solució.
  • Comprova l’estat d’alguns components. Com a mesura preventiva, t’aconsellem comprovar també que tant els maneguets com la corretja de distribució segueixen en bon estat i que no s’han esquerdat.

Moment de donar al contacte i posar-se en marxa

ma encenent cotxe start&stop

Un cop realitzada una petita inspecció visual haurà arribat el moment de la posada en marxa i tornar a circular. Si vas seguir els nostres consells de manteniment per a un cotxe aturat , no hauries de tenir el més mínim problema per arrencar.

Ha arribat el moment d’accionar el contacte i tornar a gaudir de la conducció!  Potser, la primera vegada, l’arrencada requereixi un segon intent si el teu vehicle és una mica antic, però si has seguit les nostres indicacions segur que arrencarà sense problemes.

Fallada de la bateria, l’avaria més probable.

Com? No ha arrencat? Has de tenir clar que si hi ha una fallada habitual quan el cotxe està aturat un llarg període de temps, aquesta és la bateria . Aquest component és un dels més substituïbles a un vehicle i, quan falla, ho fa sense avisos previs.

Una bateria de cotxe, lamentablement, pateix d’una degradació que es produeix de forma constantment i contra la qual poques coses es poden fer per evitar el seu final. Els vehicles, sobretot els més actuals, fan ús de components elèctrics cada vegada més exigents que consumeixen lentament la bateria, fins i tot quan el cotxe està aturat. Això permet mantenir l’automòbil preparat per quan es requereixi una nova arrencada.

Si durant la posada en marxa el teu cotxe presenta problemes de bateria, és probable que no hi hagi més remei que canviar-la . Pots entrar a la nostra secció dedicada per saber tot sobre tipus i models de bateries per a l’automòbil que existeixen. Davant aquesta situació la millor opció serà trucar a la grua i portar el teu cotxe al teu taller Rodi.

Revoluciona una mica el motor del cotxe

I… el nostre últim consell per a la posada en marxa. Un cop et trobis circulant amb el teu vehicle per primera vegada després de molt temps sense ús, és recomanable revolucionar una mica més del compte el motor. Això és important sobretot en els cotxes Dièsel perquè ajuda a eliminar els excessos de carbonissa existents dins el circuit de combustió.

compte quilòmetres cotxe

La carbonissa són els residus sòlids que s’acumulen al circuit de combustió de l’cotxe amb el pas dels anys. Se solen trobar en cada cilindre de motor, tot i que amb el pas el temps van més enllà d’aquest espai si no es realitza un correcte manteniment. El fet de no moure el cotxe durant un llarg període causa que aquests residus s’assentin amb més força.

Per eliminar-los, cal esperar que el cotxe en funcionament arribi al seu nivell normal de temperatura. Arribats a aquest punt cal pujar una mica les revolucions . Durant un parell de minuts serà suficient. Pots fer aquest exercici en parat sense engranar marxa o circulant per una autopista amb una marxa més curta. Amb aquest petit gest expulsaràs la carbonissa que s’hagi generat durant el període de llarg estacionament.

Comprova que la data de la ITV del teu cotxe segueix en vigor.

Una altra consideració per tenir en compte és que si el teu cotxe ha estat estacionat molt de temps i ja té uns anys, és molt probable que es trobi pendent de passar l’última ITV . Durant l’estat d’alarma provocat pel COVID-19, l’obligatorietat de superar la Inspecció Tècnica de Vehicles ha quedat suspesa. Tot i això, no deixis de banda el manteniment del teu cotxe retardant la seva visita a taller, perquè podries estar posant en risc la teva seguretat i la dels altres.

Si el teu cotxe ha vençut la ITV és aconsellable que facis una comprovació al teu taller Rodi més proper. Aconseguiràs amb això més seguretat sobre l’estat del teu vehícle i el tindràs preparat per quan s’obrin les llistes per a la inspecció tècnica obligatòria.

Tens problemes amb el teu automòbil després d’un llarg període sense utilitzar-lo? Vols que li fem una ràpida posada a punt per a la teva tranquil·litat? A Rodi som especialistes en manteniment, reserva cita a la nostra àmplia xarxa de tallers al teu servei.