Inici>Cotxe>Frens de Cotxe>Discos de fre per a cotxe

Discos de fre per a cotxe

Imagen ficha
 • QUÈ SÓN ELS DISCOS DE FRE?

  Els discos de fre són un element de seguretat. Actuen com un dispositiu que redueix la velocitat dels pneumàtics fins arribar a aturar el vehicle gràcies a la força que la pastilla de fre exerceix sobre el disc.

  Existeixen dos tipus de discos de fre: el sòlid, un disc convencional que porten la majoria de vehicles; i el disc ventilat, un disc que es fabrica específicament per a vehicles que han d'evacuar la calor de forma més ràpida, com els esportius o de gran cilindrada.


 • QUÈ PROVOCA EL DESGAST DELS DISCOS DE FRE?

  A diferència de les pastilles, els discos estan fets de metall. Tenen un gruix mínim predefinit que cal comprovar per evitar que el mal estat i/o deteriorament, igual com passa amb la profunditat dels teus pneumàtics.

  A cada canvi de pastilles també cal revisar els discos per assegurar-se que estiguin en bon estat. Normalment, els discos de fre caldria reemplaçar-los cada 2 o 3 canvis de pastilles.

  Si forces les pastilles de fre fins al límit de la seva vida útil, poden acabar ratllant el disc i provocant que perdi totes les propietats.


 • QUAN HE DE CANVIAR ELS DISCOS DE FRE?

  Per saber si els discos de fre que porta el teu vehicle necessiten un canvi, t'has de fixar en el seu gruix o en si existeixen anomalies com ratlladures, trencaments o fissures.

  També has de tenir en compte el límit del gruix predefinit pel fabricant, que sol figurar en la fitxa descriptiva del disc. Un cop superat aquest límit, doncs, serà l'hora de canviar els discos.


Demanar cita prèvia