Pneumàtics per Patinet

Els patinets elèctrics, també anomenats Vehicles de Mobilitat Personal (VPM), han aconseguit convertir-se en una nova realitat als carrers de les nostres ciutats. Es caracteritzen per ser vehículos unipersonales 100% eléctricos respetuosos con el medio ambientepel que fa a l’emissió de gasos d'efecte d'hivernacle.

Actualment al mercat existeix una amplíssima varietat d'aquests vehicles amb diferents mesures i prestacions. Tots ells, segons recull la DGT, estan dissenyats per a aconseguir una velocitat màxima situada entre els 6 i els 25 Km/h. Aquests vehicles també poden comptar amb un seient, encara que el més habitual és que el conductor es desplaci dempeus sobre el patinet.

Quin tipus de manteniment requereix un patinet elèctric?

Com qualsevol altre vehicle, els patinets elèctrics també requereixen un manteniment i una certa posada a punt de manera periòdica. El manteniment d'aquests vehicles és relativament poc, els més freqüents són:

  • Canvi de Pneumàtics i cambra del pneumàtic
  • Reparació de punxades
  • Substitució de les pastilles de fre
  • Tibat de cadena o corretja

A Rodi Motor Services podem ajudar-te amb diversos d'aquests serveis pel teu patinet elèctric. Demana cita prèvia sense compromís i t'assessorarem sobre quina solució és la que necessita el teu vehicle.

Consells per a disposar d'un Patinet elèctric en perfectes condicions.

Si vols que el teu patinet elèctric et duri molt temps, t'aconsellem que, a part del seu manteniment periòdic, tinguis especial compte amb els següents aspectes:

  • Neteja regularment el teu patinet elèctric. El patinet, com tot vehicle, de circular per la ciutat acumula pols i brutícia. Tracta de mantenir-ho net, això ajudarà a conserva millor els seus components mecànics i el protegirà de la corrosió.
  • Comprova el motor i la correcta tensió de la cadena o corretja. La cadena del patinet a vegades requereix ser tibada, això garanteix un correcte lliurament de la potència del vehicle.
  • Utilitza sempre el transformador proporcionat pel fabricant per fer les recàrregues de bateria. Fer ús de carregadors alternatius pot no ser convenient per les característiques del teu patinet. A vegades les diferències de voltatge, amperatge i polaritat poden no ser adequades per la bateria i danyar la seva capacitat de contenir energia. Per a evitar possibles defectes, fes ús sempre del carregador oficial.

Quins Pneumàtics necessita el meu Patinet Elèctric?

Com has pogut comprovar, el patinet elèctric compta amb diversos tipus de manteniments. Un dels més importants és sens dubte el dels pneumàtics. Aquest component és el responsable de mantenir el teu patinet en contacte amb el terra. És essencial per a la teva seguretat que els pneumàtics es trobin en perfecte estat i que s'adaptin a les característiques del teu patinet.

Actualment existeixen 3 tipus de pneumàtics que trobaràs a Rodi Motor Services disponibles pel teu patinet elèctric. Aquests són:

  • Pneumàtics amb Cambra: son els més freqüent. És un pneumàtic clàssic, que disposa d'una cambra interior que s'encarrega de mantenir la pressió. En cas de punxada pot ser necessari canviar el pneumàtic o simplement la seva cambra interior. És important portar-los sempre amb la pressió d'aire correcta perquè no es produeixin pessics amb la llanda. Per a això, es recomana portar un control de pressions de manera regular.
  • Pneumàtics Tubeless: són pneumàtics que no compten amb cambra i que mantenen les pressions gràcies a un líquid sallant que hi ha al seu interior. Gràcies a això, la quantitat d'aire és més estable i es redueixen considerablement les micro fuges degudes al pas del temps. No requereixen inflat amb tanta freqüència, però sí d'un model de llanta específic per aquest pneumàtic.
  • Pneumàtics Massissos: aquests pneumàtics són rígids i estan fabricats amb una goma massissa que es desgasta amb el pas del temps. Destaquen en què eliminen la cambra del pneumàtic i, per tant, no existeix risc de punxada amb ells. Tot i això, no són tan efectius com els tradicionals en qüestió d'estabilitat i absorció de vibracions. A més, perden adherència a mesura que la goma es desgasta i perd elasticitat, sobretot sobre paviment mullat.

A Rodi Motor Services trobaràs els pneumàtics pel teu patinet al millor preu. Demana cita prèvia al teu taller més proper i el nostre equip especialitzat s'encarregarà d'assessorar-te en el manteniment adequat pels pneumàtics del teu patinet elèctric.

Necessites canviar els pneumàtics del teu patinet? A Rodi podem ajudar-te.

Demanar cita prèvia