Lectura del pneumàtic

Imagen ficha

Entendre la informació que apareix en el flanc d un pneumàtic resulta molt útil per saber quina mesura ha de tenir la roda que vols muntar, així com conèixer les seves limitacions, a més d indicar altres dades d interès, com la seva data de fabricació.


  • Ample. L amplada del pneumàtic és la mesura en mm de flanc a flanc.
  • Perfil. Relació entre la secció transversal del pneumàtic i la seva amplada expressat en percentatge.
  • Estructura. Tipus d estructura del nostre pneumàtic. En l actualitat, tots els pneumàtics són radials (R).
  • Diàmetre. Alçada de la llanda en polzades
  • Índex de càrrega. Indicador que ens diu quin pes màxim en kg pot suportar el pneumàtic. És important que sàpigues que l índex de càrrega pot ser igual o superior al que indiqui la fitxa tècnica del fabricant. Tot i així, però, està prohibit muntar un pneumàtic amb un índex de càrrega inferior al recomanat, ja que el pneumàtic patirà molt més pel pes del vehicle i es degradarà abans, a més de posar la nostra seguretat en perill.
  • Índex de velocitat. Velocitat màxima que pot assolir el pneumàtic. Està prohibit muntar uns pneumàtics amb un índex de velocitat inferior, així que amb compte quan vagis a canviar-los. Pensa que, si porta aquesta nomenclatura en concret, és per a indicar que els pneumàtics que has de muntar s escalfen menys i, per tant, rendeixen molt millor segons la velocitat és més gran.
  • DOT. Data de fabricació expressada en quatre xifres (les dues primeres corresponen a l any, les dues segones corresponen al nombre de la setmana), i referència del fabricant (opcional).
Experto Rodi

El nostre expert et recomana

" El líquido refrigerante está compuesto por etilenglicol. Sirve para refrigerar el motor y protegerlo de las temperaturas extremas para mantener una temperatura de funcionamiento óptima. "